Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμες συναντήσεις Βενιζέλου με Λαγκάρντ και Τρισέ




 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου». Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ - κρίσιμες οι συναντήσεις Βενιζέλου με Λαγκάρντ και Τρισέ.



Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αναμένεται να έχει η αποψινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 10:30μ.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσα στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. Επίσης, θα έχει συναντήσεις, όπως και χθες, με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στελέχη τραπεζών και μεγάλων οικονομικών οργανισμών, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Ρόμπερτ Χόρματς. Μετά τις χθεσινές επαφές είχε δηλώσει ότι «προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της ευρωζώνης».

Στο μεταξύ, η κ. Λαγκάρντ, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε να αναφερθεί στην πιθανότητα «αλλαγής στρατηγικής» στην ευρωζώνη, όσο αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν κάνει κανένα καλό η διάδοση φημών. Δεν δημιουργεί τη σταθερότητα (της διεθνούς οικονομίας), την οποία έχει ως ρόλο του το ΔΝΤ».

Οι επίσημες εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ θα ολοκληρωθούν σήμερα με ομιλία του πρώην προέδρου της Deutsche Bundesban, Άλεξ Γουέμπερ, και με θέμα: «Το ΔΝΤ και το διεθνές νομισματικό σύστημα: διδάγματα από την κρίση».
Περισσότερα στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2011_407852