Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Θα καταστραφούμε αν δεν κάνουμε άκρη τους ντενεκέδες‏

ς‏

Γράφει ο Γιάννης Λοβέρδος

Η απόγνωση στην οποίαν έχει περιέλθει η πλειοψηφία των Ελλήνων από τηνοικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας, αναγκάζει πολλούς νακαταφεύγουν σε ακραία, συχνά μέχρι ανοησίας, αναζήτηση «θαυμάτων» και«σωτήρων», που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Χαρακτηριστικότερη, η περίπτωση του (πανελληνίως αγνώστου)αυτοαποκαλούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί οικονομικά συμφέροντα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κιότι θα κατακλύσει με πετροδολάρια την Ελλάδα -αρχής γενομένης από τον Παναθηναϊκό! Είναι θλιβερό που η κραταιά και λαοφιλέστατη ομάδα έχει φθάσεινα συζητεί το ενδεχόμενο να «σωθεί» από τον εν λόγω επιχειρηματία και τον,μέχρι σήμερα τουλάχιστον, «πρίγκιπα- φάντασμα» εξ Αραβίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που κάτι τέτοιο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.Ακόμα και σε πραγματικά γεγονότα, όπως είναι το ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ να επενδύσει στην πατρίδα μας, φθάνουμε σε ακραίες αναλύσεις,- πουθέλουν -ούτε λίγο ούτε πολύ- να εξαγοράζει το σύνολο του χρέους μας το μικροσκοπικό μεν, αλλά πάμπλουτο σε πετρέλαιο, κρατίδιο της αραβικής χερσονήσου.
Η ανάγκη μας για «σωτήρες» είναι τόσο μεγάλη, που δίνει τη δυνατότητα σεεπιτήδειους να διακινούν κάθε υπερβολικό έως τερατολογικό σενάριο για τηνανεύρεση χρήματος, που θα «σώσει» την Ελλάδα. Από τα ενδεχομένως υπαρκτάκοιτάσματα πετρελαίου, που μπορεί να υπάρχουν στο Αιγαίο, (χωρίς να έχειπροηγηθεί, πάντως, σοβαρή έρευνα για το βάθος, το μέγεθος και την αξία τωνκοιτασμάτων), μέχρι το εξωφρενικό σενάριο περί ύπαρξης μετοχών της παγκοσμίως άγνωστης και καταργημένης εδώ και δεκαετίες «Τράπεζας τηςΑνατολής», της οποίας η κάθε μετοχή αξίζει…650 δισ ευρώ.
Δηλαδή, ο αυτοαποκαλούμενος «σωτήρας» της Ελλάδας, που έχει στη διάθεση τουσαράντα τέτοιες μετοχές, θα μπορούσε, αν το σενάριο αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα, να εξαγοράσει όχι μόνον το σύνολο τουελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού χρέους, και να κάνει το όνειρο τωνελλήνων πραγματικότητα. Να τους διορίσει όλους στο Δημόσιο με μισθό 50 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως επί 50 χρόνια!
Και να του περισσέψουν και κάποια ψιλά για να διασώσει τον Ομπάμα, τις ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες από το χρέος…Αυτό το σενάριο μπορεί να μην έχει καμμιά σοβαρότητα, αλλά από τη στιγμήπου προωθήθηκε από συγκεκριμένο ιντερνετικό σάϊτ, βρέθηκαν και κάποιοι πουείπαν «λες, να είναι αλήθεια»;
Τι κουβεντιάζουμε τώρα για εμίρηδες… Μήπως και ο Μανώλης Γλέζος δεν υποστήριξε πρόσφατα ότι θα πρέπει να μας δώσουν οι γερμανοί 2,5 τρισ ευρώ(!) σε πολεμικές αποζημιώσεις; Ή μήπως ξεχάσαμε τα σενάρια περί δήθεν σωτηρίας μας από ρώσους, κινέζους άραβες ή ακόμα και εξωγήινους δανειστές…
Σε τέτοιες καταστάσεις, η ανοησία και η βλακεία επικρατούν της λογικής και της σοβαρότητας, που πρέπει να επιδείξουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα. Έφτασε, όμως, η ώρα να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε ανάγκη από«σωτήρες». Από τη σημερινή κατάσταση δεν θα μας σώσει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός μας.
Η καταστροφή είναι σίγουρη αν δεν σοβαρευτούμε. Αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς τους ντενεκέδες . Την κατάντια και τη μιζέρια μπορούμε να την ξεπεράσουμε μόνο αν απομονώσουμε τους αποτυχημένους πολιτικούς, αν δουλέψουμε σκληρά, αν φτιάξουμε μικρότερο αλλά αποτελεσματικότερο κράτος

aixmi.gr
 
logia-starata.blogspot.com