Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ THΣ Ν.Δ. κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής  κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Νότης Μηταράκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Δ. Αβραμόπουλος: Σε αυτή την πρώτη επίσημη επίσκεψη, στην Αθήνα, της Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου μας, κας Ερατώς Κοζάκου – Μαρκουλλή, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, κατ΄ αρχήν και να ανταλλάξουμε απόψεις μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το εθνικό μας θέμα. Αλλά και ενόψει μιας πολύ σημαντικής στιγμής για την Κύπρο στην Ευρώπη, που είναι η ανάληψη, στο Β’ εξάμηνο του 2012, της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι - όπως πάντοτε - η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτική Παράταξη ευθύνης, είτε είναι στην Αντιπολίτευση, είτε είναι στην Κυβέρνηση, στέκεται στο πλευρό της Κύπρου μας και των αδελφών μας στο Νησί, σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια για να φθάσουμε, κάποτε, στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια βιώσιμη, σταθερή, αλλά και δίκαιη λύση.
Γνωρίζουμε ότι νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί. Αυτά, όμως, δεν μας αποθαρρύνουν. Το εθνικό μέτωπο είναι ενιαίο και σταθερό.
Στην κα Υπουργό θα ήθελα να ευχηθώ, εξ ονόματος του Προέδρου και όλων μας, καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή της και να υπολογίζει πάντοτε στην παρουσία μας.
Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή: Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι, σήμερα, εδώ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντιπρόεδρο κ. Αβραμόπουλο, φίλο από παλιά, τον κ. Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες τους, για να συνεχίσουμε αυτή την πολύ στενή συνεργασία, μεταξύ του Κυπριακού και του Ελληνικού λαού και να δούμε, μαζί, όλα αυτά τα καυτά θέματα, τα οποία θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Κύπρος και Ελλάδα.
Πρώτον, το Κυπριακό. Και, βέβαια, τις προκλήσεις οι οποίες υπάρχουν, σήμερα, στη γειτονιά μας, στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλά και την πολύ μεγάλη πρόκληση - όπως ανέφερε ο κ. Αντιπρόεδρος - της Προεδρίας της Κύπρου στην Ε.Ε.
Προσβλέπουμε σε μια πολύ στενή συνεργασία, αλλά και αρωγή εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα της Ελλάδας. Γιατί, σίγουρα, το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε μία επιτυχημένη Προεδρία. Προσβλέπω σε μια πολύ στενή συνεργασία, σε ένα κανάλι επικοινωνίας, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, που έχουμε μπροστά μας. Γιατί, για μας, η εξωτερική πολιτική είναι αχρωμάτιστη, είναι ακομμάτιστη και θα πρέπει όλες οι δυνάμεις Κύπρου και Ελλάδας να ενωθούν για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις.
Δ. Αβραμόπουλος: Για μας η Κύπρος είναι πάνω και πέρα από κόμματα.