Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Δημοκρατική Συμμαχία, εξ αρχής είχε τονίσει προς την κυβέρνηση πως είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ώστε να αποφευχθεί το ξεπούλημα «όσο – όσο» που θα ζημίωνε το κράτος και τους έλληνες πολίτες.
Μάλιστα είχε καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση για αποκρατικοποιήσεις όπου το 75% των εσόδων θα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπο 25% σε εθνικό ταμείο ανάπτυξης.
Ωστόσο, οι χρηματιστηριακές πιέσεις που δέχονται οι μετοχές των μεγάλων ΔΕΚΟ δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για περαιτέρω καθυστερήσεις, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να συντηρούν τα τεράστια ελλείμματα και τους μεγάλους κομματικούς στρατούς.
Η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι μόνο ταμειακό ζήτημα. Αλλά απαραίτητο κίνητρο για την ανάπτυξη, τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και την αναστροφή της ύφεσης που πλήττει την αγορά και την κοινωνία».

                             ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Με πρωτοφανείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, σκαρφαλώνοντας στο 16,6% για το Μάιο του 2011.
Τέσσερεις στους δέκα νέους είναι άνεργοι και ο συνολικός αριθμός των ανέργων αγγίζει τις 820.000. Οι απασχολούμενοι μειώνονται συνεχώς, με συνέπεια ο μη ενεργός πληθυσμός της χώρας να είναι πλέον μεγαλύτερος από τον ενεργό ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας.
Δίχως άλλες αναβολές, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να ενεργοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το ΕΣΠΑ, ώστε να δώσει ανάσα στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, πιστεύει πως λύση μπορεί να δοθεί, όπως έχει προτείνει, μέσα από πολιτικές που θα επιδοτούν την εργασία και όχι την ανεργία, προχωρώντας άμεσα σε:
1. Μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.
2. Στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογενεϊκών οικογενειών, με συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ».