Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Π. Μπεγλίτης: Αύξηση θητείας εάν...

Μιλώντας στο realfm 97.8 και στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Λώρας Ιωάννου, ο υπουργός Άμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί αύξηση θητείας εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα.

Ο Πάνος Μπεγλίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους και επανέλαβε την αντίθεσή του με τον θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού.

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, συγχωνεύσεις στρατοπέδων - ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών κ.α.-πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της θητείας.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε όμως ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους όπως είπε το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη Ντενίς Μπουλούκμπασι ότι επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου η Ελλάδα είχε περίπου δεχθεί να απεμπολήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Μπεγλίτης που εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία και μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
real.gr