Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Χρήστος Ζώης ...Κ.Ε.Π. Ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης απαξιώνεται.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, σχετικά με το πρόβλημα των Κ.Ε.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παραδοχή της κυβέρνησης ότι κινδυνεύουν να κλείσουν 460 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα, προκαλεί αναστάτωση σε ολόκληρη την κοινωνία. Ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης απαξιώνεται. Η αποτελεσματικότητα, αλλά και η λειτουργία των Κέντρων είναι πλέον επισφαλής.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει ακόμη και από τις ίδιες τις ανακοινώσεις του κ. Ρόβλια, ο οποίος ομολογεί ότι βρέθηκε μπροστά σε μια «σκληρή πραγματικότητα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία,  από την  οποία παρέλαβε ο ίδιος, αδειάζοντας, έτσι, τον κ. Ραγκούση. 

Η ευθεία αυτή  κριτική προς τον προκάτοχό του, σε τίποτα δεν μειώνει τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε - τον Οκτώβριο του 2009 - τα Κ.Ε.Π., θεσμικά  και οργανωτικά αναβαθμισμένα,  με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτά να αγγίζει το 99% και με διασφαλισμένο  το εργασιακό  καθεστώς  των εργαζομένων σε αυτά.

Η οικονομική κρίση δεν προσφέρεται ως δικαιολογία για “πάσα νόσο” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Αντί να μοιρολογεί, ας ασχοληθεί με το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και φόρτωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».