Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ευτυχώς που στην Περιφέρεια δεν… μασάνε!

Του ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗ
ΠΟΛΛΟΙ από εκείνους που προεκλογικά θεωρούσαν ως πλεονέκτημα την διακηρυγμένη ανεξαρτησία του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» και του Πέτρου Τατούλη, πριν αλέκτορα φωνήσαι, όλως αναιτίως (;) θεωρούν από την αρχή κιόλας ότι είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα!
Επειδή εγώ δεν ανήκα στους πρώτους, τείνω τώρα να πιστέψω ότι πράγματι αποτελεί πλεονέκτημα και η διακήρυξη και η επιμονή στην ανεξάρτητη γραμμή πλεύσης και μόνο ως παράκρουση μπορώ να ερμηνεύσω την αποδοκιμασία του εγχειρήματος από εκείνους που το στήριξαν και τώρα το πολεμούν! Άραγε,έγινε κατολίσθηση, που λέει κι ο Σαββόπουλος;
Το «πάνω από κόμματα και χρώματα» που έλεγε ο αείμνηστος Παν. Φωτέας, αλλά με σημαία τον τόπο και το συμφέρον των πολιτών, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η «ανεξαρτησία» επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
Προφανώς, κάποιοι από τους πρώτους υποστηρικτές πίστευαν ότι ανεξαρτησία σημαίνει «χύμα στο κύμα» και Περιφέρεια «ξέφραγο αμπέλι» όπου θ’ αλωνίζουν τα διάφορα συμφεροντάκια, οι «παρέες» και οι «παραγκούλες» χειραγώγησης των πολιτών. Μια νέα εξάρτηση δηλαδή, περισσότερο επικίνδυνη και από την κομματική, αφού σ’ αυτή την περίπτωση οι επίδοξοι «σωτήρες» μας, είναι ιδιοτελείς και διαπλεκόμενοι χωρίς αξίες και οράματα, με το προσωπικό συμφέρον να κυριαρχεί και με αποκλεισμούς, ώστε να εδραιωθεί μια αντιδημοκρατική «πολυπαράγκα» κατευθυνόμενης ενημέρωσης για τη χειραγώγηση των πολιτών της Πελοποννήσου.
Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό, μιας και ο Τατούλης, έμπειρος και ικανός, διέβλεψε από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο και έβαλε κανόνες στο παιχνίδι, οι νέοι «πατερούληδες» σκόρπισαν σαν του… λαγού τα παιδιά και αφού είδαν το όραμά τους να γίνουν «κουμανταδόροι» στην Πελοπόννησο να βγαίνει εφιάλτης, έτρεξαν να «προκάμουν» μήπως και ποδηγετήσουν την αντιπολίτευση, όσο αυτό ήταν δυνατόν, ώστε να το παίξουν πάλι «ανεξάρτητοι» και… αντεξουσιαστές! Τρομάρα τους…
Όλοι αυτοί από τον χώρο των ΜΜΕ που από την πολλή οσφυοκαμψία έχουν γίνει… σκυφτούληδες σε εξουσίες και συμφέροντα, όλα τα πολιτικά απολιθώματα και ρετάλια μιας εποχής που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, διαγκωνίζονται τώρα στο ποιος θα ρίξει πρώτος την πιο εντυπωσιακή λεκτική ρουκέτα κατά της Περιφέρειας και του Τατούλη και συναγωνίζονται στην απύθμενη «παπαρολογία» επί παντός επιστητού, κερδίζοντας επάξια την δυσθυμία και αποστροφή των πολιτών, με την αμετροέπεια και τη θρασύτητά τους να ξεπερνά κάθε όριο και κάθε προηγούμενο ομαδικής παραφροσύνης.
Έτσι, ανέλαβαν αυτόκλητοι συνήγοροι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και καλά… εξαπάτησε δήθεν ο Τατούλης, του Μαλαπάνη, τον οποίο «γεροντάκι» τον ανέβαζαν και «ξοφλημένο» τον κατέβαζαν, καθώς και οποιουδήποτε άλλου πάει κόντρα στην Περιφέρεια για οποιοδήποτε λόγο. Αμέσως και ασμένως υιοθετούνται οι πιο αλλοπρόσαλλες θέσεις, αρκεί να αντιπαρατίθενται στον περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου.
Είναι πια τόσο ξεκάθαροι οι σχεδιασμοί που δεν τους βγήκαν και οι στόχοι που επιδιώκουν τώρα, ώστε ακόμη και οι πλέον αφελείς αντιλαμβάνονται το στημένο παιχνίδι τους. Ευτυχώς, που στην Περιφέρεια δεν… μασάνε, δεν γονατίζουν και δεν συμμορφώνονται σε τέτοιου είδους υποδείξεις.
Ευτυχώς, που διευρύνουν το πλεονέκτημα της ανεξαρτησίας από κόμματα και συμφέροντα, γιατί έτσι «ανοίγουν το παιχνίδι» και απευθύνονται πια σ’ ολόκληρη την πελοποννησιακή κοινωνία, σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι και οι τελικοί κριτές.
Όσο για τους «σκληρούς» κάποιων ΜΜΕ, η ρήση του Ευαγγελίου που επικαλέστηκε προχθές στην τηλεόραση Best, η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου: «ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί», τους ταιριάζει γάντι…
Αυτοί που τώρα καταφεύγουν σε νεφελώδεις… αντεξουσιαστικές κορώνες για να συγχωρεθούν οι «αμαρτίες» τους από την πολύτροπη ερωτική και αμαρτωλή σχέση τους με την κάθε μορφής εξουσία, ας αντιληφθούν ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος και του συστήματος που χρεοκόπησε, δυστυχώς, μαζί με τη χώρα. Ως εκ τούτου, δεν έχουν καμία αξιοπιστία και νομιμοποίηση να εμφανίζονται ως τιμητές και πολύ περισσότερο ως εκφραστές του καινούργιου. Απλά, γίνονται καταγέλαστοι, αποκαλύπτοντας ξεδιάντροπα στην κοινή θέα τη γύμνια τους, την οποία επιμελώς τόσα χρόνια κάλυπτε η χλαμύδα προστασίας των διαφόρων εξουσιών και συμφερόντων.
Εν τέλει, αν όλα αυτά για τα οποία… ξεσχίζουν τα ιμάτιά τους στην «Ελευθερία» συμβαίνουν στην Περιφέρεια, τότε πράγματι κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο γεννιέται εκεί, το οποίο η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα εφημερίδα δεν θέλει ή δεν έχει τις προσλαμβάνουσες να κατανοήσει, προφανώς γιατί είναι ασύμβατη με το μέλλον και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Υ.Γ.: Η «ΦΩΝΗ», με τις μικρές της δυνάμεις, αλλά και με μεγάλα αποθέματα αγωνιστικής διάθεσης, με συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο, με κριτική στάση απέναντι στις εξουσίες, αλλά και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και την ελευθερία της έκφρασης, δεν έπαιζε και δεν παίζει παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής. Ό,τι έχει να πει το λέει δημόσια και με παρρησία, όσο και αν αυτό δεν αρέσει στις εξουσίες και τα συμφέροντα. Δεν φιμώνει και δεν λογοκρίνει ποτέ δημοσιογράφους, συνεργάτες και πολίτες. Αποτελεί ελεύθερο βήμα δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου. Έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας και αυτόνομης παρουσίας στα τοπικά δρώμενα. Αυτή είναι η «ΦΩΝΗ», έτσι όπως την γνώρισαν οι πολίτες και παραμένει, χρόνια τώρα ως εβδομαδιαία, αλλά και ως καθημερινή, αγωνιστικά στις επάλξεις και σ’ όποιους αρέσει. Για τους άλλους, τους διαπλεκόμενους, τους ιμάντες μεταφοράς και διαμεσολάβησης στις εξουσίες, δυστυχώς δεν θα μπορέσει…

radio936.blogspot.com