Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Επιμένοντας στη βεντέτα με τον προκάτοχο του, ο αρχιτέκτονας του χάους, κ. Ραγκούσης, αποκάλυψε χτες ότι θεωρεί το Υπουργείο προσωπικό του τσιφλίκι.

Άφησε να εννοηθεί πως, επειδή το Π. Δ. για τα ταξί θα έχει την υπογραφή του, δεν ακούει κανένα. Και υποστήριξε πως, όπως ο κ. Ρέππας δεν παρεμβαίνει στο θέμα, έτσι και ο ίδιος “δεν θα υποχρεώσει τον κ. Ρέππα να εφαρμόσει τη δική του πρόταση για το μισθολόγιο”.

Πρόκειται για την πιο κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους. Επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια.

Ομολογεί, ταυτόχρονα, ότι προχώρησε στην ακύρωση της ρύθμισης που προωθούσε ο προκάτοχος του χωρίς να έχει κανένα σχέδιο και ότι χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο, για να διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση.

Μπροστά σε όλα αυτά, καλούμε - άλλη μια φορά - τον πρωθυπουργό, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, βρίζει τη Ν.Δ. και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο θέμα των ταξί. Να καταλάβει, επιτέλους, τις συνέπειες της κυβερνητικής ανευθυνότητας στην οικονομία, τον τουρισμό, την καθημερινότητα των πολιτών και την προς τα έξω εικόνα της Πατρίδας μας. 

Να εγκαταλείψει το ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καλούμε, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, στις οποίες επενδύει ο κ. Ραγκούσης, και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην ανευθυνότητα της κυβέρνησης και να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μόσιαλος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Θα μπορούσε, ωστόσο, να ακούει τους κορυφαίους της κυβέρνησης που ομολογούν δημόσια ότι κόμμα δημαγωγικό υπήρξε το ΠΑΣΟΚ.
Υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, έλεγε “όχι” σε κάθε μεταρρύθμιση και εξαπατούσε τους Έλληνες με το “λεφτά υπάρχουν”.
Θυμίζουμε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι ο ίδιος ο αρχηγός του πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις για να μην αλλάξει τίποτε.
Αποχωρούσε από τη Βουλή και ηγείτο των διαδηλώσεων εναντίον της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
Έκλεινε το λιμάνι του Πειραιά μαζί με αγρότες που είχαν έρθει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.
Υπονόμευε, μέσα και έξω από τη Βουλή, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
Έβαζε φραγμούς στο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεσμευόμενος ότι, ως κυβέρνηση, θα ξαναγόραζε την Ολυμπιακή και τις μετοχές του ΟΤΕ, ενώ θα καταργούσε τη συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε πλήρη αντίθεση, με τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. επιδεικνύουν στάση ευθύνης, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό.
Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ψηφίζουμε ό,τι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ασκούμε υπεύθυνη κριτική σε κάθε περίπτωση».