Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αυτοκτονία με σκορ πρόκρισης ο Παναθηναϊκός στη Δανία

Δεχόμενος γκολ στο 90' ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Οντένσε στη Δανία, αλλά έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως… έπρεπε στο Τρε Φορ Παρκ αλλά για 89’, καθώς στο παρά ένα ο Ρεγκίνιουσεν «πάτσισε» το γκολ του Λέτο στο 46’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Εστω και έτσι, οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Οντένσε μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και για 10 λεπτά πίεσε τον Παναθηναϊκό. Με ενθουσιασμό και ανάπτυξη από τα άκρα, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή του Τζόρβα, αν και η μοναδική της ευκαιρία ήρθε στο 6' με τον Ουτάκα. Μετά το 10λεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν το παιχνίδι. Το σουτ του Νίνη στο 12' φάνηκε να αποτελεί το εφαλτήριο για καλύτερη λειτουργία ανασταλτικά. Οι διάδρομοι έκλεισαν, οι Δανοί έμειναν μακριά και η κατοχή μπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδα.

Ωστόσο, επιθετική ανάπτυξη δεν υπήρξε, ούτε δυνατότητα να μπει ο Παναθηναϊκός απειλητικά στην περιοχή της Οντένσε και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Εξαίρεση αυτή του Λέτο στο 34', που ήταν κλασική και θα μπορούσε να φέρει το 0-1, αλλά ο Βέσελ είπε «όχι». Οι Δανοί είχαν δύο άστοχα μακρινά σουτ με τους Γιόχανσον (29') και Αντρέασεν (39'), ενώ ένα καλό είχε και ο Κατσουράνης στο 18'.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε μόλις στο 47' με το ωραίο γκολ του Λέτο. Οι «πράσινοι» είχαν ένα καλό 5λεπτο στη συνέχεια, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι δυνάμεις περιορίζονταν και οι Δανοί άρχισαν να παίρνουν και πάλι τον έλεγχο. Απείλησαν στο 50' με το παραλίγο αυτογκόλ του Σαριέγκι και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ουτάκα (54') και Αντρέασεν (57').

Η Οντένσε διατηρούσε τον έλεγχο αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνονταν αποτελεσματικά και ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Λέτο στο 73' (απέκρουσε ο Βέσελς). Θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα, ο Φερέιρα έβαλε αρχικά τον Κουίνσι αντί του Πετρόπουλου (73'), βάζοντάς τον αριστερά (ο Λέτο στην κορυφή) και μετά τον Καραγκούνη αντί του Νίνη, στην 100ή ευρωπαϊκή συμμετοχή του «Κάρα».

Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, έφτασαν δύο-τρεις φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή αλλά δεν είχαν την σωστή τελική πάσα. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα, δεν επέτρεψε να γίνει γρήγορος ο ρυθμός, αλλά τελικά η ισοφάριση στο 89' με τον Ρεγκίνιουσεν, σε μια φάση διαρκείας που είχε και πάλι ευκαιρία από τον σκόρερ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει τη νίκη στην εκπνοή (3ο λεπτό των καθυστερήσεων) αλλά ο Κουίνσι δεν κατάφερε να πλασάρει τον εξερχόμενο Βέσελς.
ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Ντζεμπά-Ντζεμπά), Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Γιόνχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Ουτάκα, Φαλκ (85' Χεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι).