Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα που νικά!

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των στημένων αγώνων υπάρχουν και κάποια κορίτσια που αντιστέκονται. Είναι η Εθνική ομάδα πόλο που ξέρει να νικά και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, νικώντας 14-11 την Ιταλία.



Το μετάλλιο στο στήθος θα κρεμάσει η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που νίκησε την Ιταλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη με 14-11.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της γυναικείας ομάδας πόλο που προκρίνεται στον τελικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και φυσικά κατακτά μετάλλιο. Τον αντίπαλο στον τελικό θα τον μάθει η Ελλάδα το απόγευμα, όταν ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός της Ρωσίας με την Κίνα. Την Παρασκευή στις 16:00 ο τελικός με φόντο την κορυφή του κόσμου.

Πάντως στον δικό της ημιτελικό η Ελλάδα δεν συνάντησε πρόβλημα καθώς προηγήθηκε από την αρχή κόντρα στις Ιταλίδες και με όπλο την άμυνα, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, αποδεικνύοντας ότι είναι ανίκητες και κάνοντας όλους τους Ελληνες υπερήφανους σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 3, Αντωνάκου 3, Γερόλυμου 3, Ασημάκη 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη, Λιόση.

ΙΤΑΛΙΑ (Κόντι): Μπιανκόνι 3, Ραμπάλντι 3, Αμπάτε 2, Λάπι, Σαβιόλι, Έμολο.
http://www.gazzetta.gr/



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Συγχαίρουμε από την ψυχή μας

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρουμε από την ψυχή μας όλες τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών για τη μεγάλη επιτυχία τους να προκριθούν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη. Τα κορίτσια μας, για άλλη μία φορά, τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και συνέχισαν την παράδοση των διακρίσεων στον υγρό στίβο. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι το ομαδικό αυτό άθλημα παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο στη χώρα μας και μας καθιστούν υπολογίσιμη δύναμη διεθνώς. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό, αν και είμαι βέβαιος ότι, για όλους τους Έλληνες, αποτελούν ήδη τις καλύτερες του κόσμου».

Με την Κίνα στον τελικό

Η Κίνα επικράτησε της Ρωσίας με 13-12 και θα τεθεί αντιμέτωπη με την εθνική μας ομάδα πόλο στον τελικό του παγκόσμιο πρωταθλήματος γυναικών.


Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-3, 3-2, 3-4.

Ρωσία (Καμπάνοφ)
: Τανκέεβα 3, Φεντότοβα 3, Λισούνοβα 2, Κόνουκ 2, Αντόνοβα 1, Τανκέεβα 1.

Κίνα (Ζανέ): Βανγκ 4, Γιατίνγκ Σαν 4, Μα 3, Τενγκ 2.