Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλήτρια η Παναχαϊκή. Στα μπαράζ ανόδου Βύζας και Ηρακλής Ψαχνών


«Μεθυσμένη» πολιτεία μοιάζει η Πάτρα, καθώς η Παναχαϊκή έκανε αυτό που… έπρεπε, επικράτησε με 4-2 του Πλατανιά και πανηγύρισε την άνοδο στην Football League.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ θα μπορούσαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ. Ο Κυβελίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ, ωστόσο,  έδιωξαν οριακά, πάνω στην γραμμή της εστίας, οι παίκτες του Πλατανιά
Παρ’ όλα αυτά, η Παναχαϊκή στο 29’ κατάφερε να βρει τον… δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Ντίνα βρήκε πολύ ωραία τον Καραγιάννη και ο τελευταίος με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ωστόσο, στο 39’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια.
Ο Μιρτσέτα σούταρε έξω από την περιοχή της Παναχαϊκής και η μπάλα πήγε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χάχαλη, για το 1-1.
Στην επανάληψη, ο σύλλογος της Πάτρας μπήκε αποφασισμένος, για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ.
Ο Ατματζίδης, μάλιστα, στο 54’ έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, ωστόσο, το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Ωστόσο, στο 63’ ο Φούφουλας, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Καραγιάννη και με πλασέ, διαμόρφωσε το 2-1.
Παρ’ όλα αυτά, η Παναχαϊκή δεν σταμάτησε εκεί και πέντε λεπτά αργότερα ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ με τον Ουρτάδο, ενώ ο Καραγιάννης στο 82’  «έγραψε» το 4-1.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Προβατίδης στο 90’, ενώ με τη λήξη του αγώνα ξεκίνησε το… πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Παναχαϊκή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαντάκης (Ημαθίας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Δαμιανίδης, Ντίνας, Ιωάννου, Κοιλιάρας, Λαμπρόπουλος, Κοκλιώτης, Ουρτάδο (87’ Δελαπόρτας), Ατματζίδης (63’ Λουμπαρδέας) , Κυβελίδης (21’ λ.τρ Καραγιάννης), Φούφουλας.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Λιούρδης (89’ λ.τρ Δασκαλάκης), Πότσι, Μονάφο, Αθανασιάδης (75’ Τσοντάκης), Κατσικοκέρης, Κατρανίτσας, Μαρτσάκης, Παληγεώργος, Μιρτσέτα, Προβατίδης, Τζάνης.
Στα μπαράζ της ανόδου θα είναι οι Βύζας Μεγάρων και Ηρακλής Ψαχνών, καθώς οι Μεγαρείς πήραν το μεταξύ τους ντέρμπι με 1-0 και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους.
Ο Ηρακλής Ψαχνών ηττήθηκε από τον Βύζαντα Μεγάρων (0-1), αλλά φωνάζει για τη διαιτησία του αγώνα.
Συγκεκριμένα η ομάδα της Εύβοιας θεωρεί ότι κακώς της ακυρώθηκε, ως οφσάιντ, γκολ που ειχε πετύχει ο Ρεπετσάς με κεφαλιά στο 22'. Αυτή η φάση αποπροσανατόλισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ακούγοντας τα... άσχημα μαντάτα από την Πάτρα δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλύτερο στην επανάληψη.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Σέγγος (1') έχασε καλή ευκαιρία, ενώ στο 8' ο Ντελέκος δεν κατάφερε και πάλι να πετύχει τέρμα.
Ο Βύζας μπόρεσε να κλέψει το ματς προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Όκουε στο 83' πέτυχε το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων.
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο Πανηλειακός, επικρατώντας της Ρόδου με 2-1 στο δημοτικό στάδιο του Πύργου, όπου βρέθηκαν περίπου 100 φίλοι της ομάδας.
Στο 13' έγινε η πρώτη καλή φάση του αγώνα, αφού μετά τη σέντρα του Κοτσώνη από δεξιά, ο Λαμπρογεώργου έπιασε την κεφαλιά και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σουμουλίδης. Στο 17΄η σέντρα σουτ του Αντωνίου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 51΄ άνοιξε το σκορ για τον Πανηλειακό, με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ να κάνει το 1-0. Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λαμπρογεώργο, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Η Ρόδος μείωσε το 54΄με τον Γήτα, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητές: Παπαγεωργίου (Αρτας), Τίκας (Ηπείρου), Διαμαντής (Ηπείρου).
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Αντωνίου, Αντωνόπουλος, Κοτσώνης, Θωνιάτης, Μπράβος, Σωτηρόπουλος Ι. (83' Τσουκαλάς), Λαμπρογεώργος, Σωτηρόπουλος Δ.(78' Παπαγεωργίου, λ.τ. 88' Αργυρόπουλος), Νικολόπουλος, Κολόκας
ΡΟΔΟΣ: Σουμουλίδης, Καντιμοίρης Σταμ.(70' Μπιμπίρης), Ανωγειανάκης, Σκαρλάτος, Καραγιαννίδης, Κεφαλούκος, Γήττας (87' Παπαδημήτρης), Μαραγκουδάκης, Καντιμοίρης Γεωρ., Τσιφλίδης (λ.τ. 46' Παπαδόπουλος), Κακλαμάνος.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Κόρινθος, η οποία επικράτησε του Ασπροπύργου με 4-1 για την 30ή αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Football League 2.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κέρδισαν πέναλτι στο 3'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιοσάτος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εσχάτη των ποινών και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Αντίθετα, η Κόρινθος ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Ζάρκο στο 30', ο οποίος έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Έκαναν το 2-0 με τον Καφαντάρη στο 62', ωστόσο ο Ασπρόπυργος μείωσε με τον Λιοσάτο στο 83'.
Η Κόρινθος δεν ήθελε να κάνει δραματικό το ματς και στα τελευταία λεπτά φρόντισε να καθαρίσει το ματς. Το τελικό 4-1  διαμόρφωσαν οι Αράπογλου και Δημητριάδης στο 84' και το 92', αντίστοιχα.
Κόρινθος: Δημαράκης, Χουτσουλάκης, (76’ Στυλιανίδης), Φύλης, Νικολάου, Παπαευθημίου, Παππάς Σ. Ζάρκος, Μαντάς (60’ Αράπογλου) Δημητριάδης, Παππάς Χ. (54’Μπένος) Καφαντάρης.
Ασπρόπυργος: Σταθόπουλος, Σαλαπάτας, (59’ Φωσκόλος) Γαλάνης, Φυσαράκης, Λέντας, (68’ Κουβίδης), Γανοτής, 75’ Ρόππας, Καλοτρίδης, Λίγκος, Λιοσάτος, Βατίστας, Σπίρουλας
«Βροχή» έπεσαν τα γκολ στα Χανιά, όπου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε εύκολα με 6-2 του Παναιγιάλειου, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Football League 2.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την κρητική ομάδα ήταν ο Δρακάκης, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ενώ η ομάδα των Χανίων ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάτι που φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Δρακάκης είχε πολλά κέφια στο παιχνίδι και είχε την ευκαιρία να ανοίξει... λογαριασμό μόλις στο 2', όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννίκο (απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Παναγιάλειου).
Ωστόσο, στο 7' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πλασέ, μετά από πάσα του Τσάτσου. Η ομάδα του Αιγίου απάντησε γρήγορα και στο 10', μετά από λάθος του Μποτωνάκη, ο Χαϊκάλης με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Ο Δρακάκης ανέλαβε δράση και στο 16', όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Μποτωνάκη, με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, στο 18', ο Τσάτσος έκανε το 3-1, ενώ στο 33' ο Δρακάκης με το τρίτο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 4-1 για την ομάδα των Χανίων.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 78' ο Τσάτσος «έγραψε» το 5-1. Ο Γωνιωτάκης στο 80' έκανε το 6-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90' με τον Μπουλούμπαση, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-2.
ΧΑΝΙΑ: Χωραφάκης, Παπακαστρίσιος, Μποτωνάκης, Τσάτσος, Πλουσής (80' Ιασωνίδης), Δρακάκης (58' Γωνιωτάκης), Αντωνόπουλος, Κουλάκης, Περράκης, Βουρβαχάκης (68' Βασαδάκης), Ραπτάκης.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Γιαννίκος, Ρέλλας, Γεωργίου, Σανδραβέλης, Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Ραμπαβίλας, Μπουλούμπασης, Γραμματικόπουλος, Βασιλαντονώπουλος (67' λ.τ. Στάικος), Χαϊκάλης.


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟ Ρουφ με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου στην Αθήνα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.  Δεν υπήρχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Ρουφ, όπου η τοπική ομάδα υποδεχόταν τον ήδη υποβιβασμένο, Ολυμπιακό Χερσονήσου. Οι δύο ομάδες χωρίς άγχος έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν το προβάδισμα στο 12’ με τέρμα του Καφέ. Ωστόσο οι Κρητικοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και στην επανάληψη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Προβατίδη, παίρνοντας έναν βαθμό γοήτρου στην Αθήνα.


30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ                              4 -1
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ                  1-0
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                         4-2
ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ                                 1-1
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ                                      6-2
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΡΟΔΟΣ                                              2-1
Κεραυνός Κερ. - Αίας Σαλαμίνας                                      0-3 α. α.
Αγ. Παρασκευή - Απόλλων                                                0-3 α. α.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναχαϊκή
48-20
61
2. Βύζας Μεγάρων
38-20
57
3. Ηρακλής Ψαχνών
41-24
56
4. Ρόδος
38-23
53
5. Πλατανιάς Χανίων
42-23
52
6. Κόρινθος
41-23
50
7. Απόλλων Σμύρνης
37-25
50
8. Παναιγιάλειος
29-32
43
9. Χανιά
42-40
42
10. Αίας Σαλαμίνας
34-39
40
11. ΠΑΟ Ρουφ
33-32
37
12. Πανηλειακός
24-26
37
13. Ασπρόπυργος
30-38
34
14. Ολυμπιακός Χερσον.
21-32
26
15. Αγία Παρασκευή
13-59
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-64
6