Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη διαχρονική πορεία του δημοσίου χρέους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, εντός και εκτός Βουλής, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι για τα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησής της ευθύνεται μόνο για τα 7 δισ. ευρώ πρόσθετου χρέους. 
Το υπόλοιπο χρέος “πήγε” να καλύψει τόκους προηγουμένων ετών, πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης και χρέη νοσοκομείων, για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.  
Ακόμη, όμως, και με τη λογική ΠΑΣΟΚ -σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διόγκωση του χρέους- οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
Η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για την περίοδο 2004-2009, ήταν 21,7 δισ. ευρώ ή 4,9% επί του ΑΕΠ, ενώ επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την περίοδο 2010- 2011, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, είναι 25,2 δισ. ευρώ ή 14,7% επί του ΑΕΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή διαστρεβλώσεις».