Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γνωστή η τακτική των Τούρκων δημοσιογράφων Συζήτηση έγινε, συνέντευξη δεν δόθηκε


Φωτογραφία από την χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ με
μεταφρασμένη στα ελληνικά την λεζάντα


Την διάψευση του Θ. Πάγκαλου, που υποστηρίζει ότι ουδέποτε έδωσε συνέντευξη στη Χουριέτ, δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα, υιοθετώντας έναν ειρωνικό τρόπο γραφής, αλλά και χωρίς αναφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η συζήτηση του συντάκτη της με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης
Μεγαλύτερη έμφαση δίνει η εφημερίδα στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Αθήνα εξαιτίας του δημοσιεύματος, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε πως «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε».

Ο κ. Πάγκαλος διέψευσε την Χουριέτ και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης επισημαίνεται πως κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη και την επίσκεψή του στον Πατριάρχη, δεν είχε καμιά επαφή με τον Τύπο.

Χθες ο κ. Πάγκαλος πέρασε στην αντεπίθεση, με αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα σειρά δηλώσεών του, όπου έχει υποστηρίξει ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά.

Όπως φαίνεται, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος παρευρέθη σε δεξίωση του Ιδρύματος «Ρουμ Βάντερ» (πρόκειται για τον οργανισμό που θα διαχειριστεί τις ελληνικές περιουσίες στην Πόλη). Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λάκης Βίγκας του σύστησε τον δημοσιογράφο της Χουριέτ και εκεί έγινε μια συζήτηση στο πόδι, που ο δημοσιογράφος μετέφερε ως συνέντευξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τι εστί off the record και συνηθίζουν να μεταφέρουν τις συζητήσεις τους με αξιωματούχους ως συνεντεύξεις, βάζοντας σε εισαγωγικά τις φράσεις που έφθασαν στα αυτιά τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει ότι θα δημοσιοποιήσουν την συζήτηση – κάτι που όφειλε να γνωρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πιστεύεται ότι ο κ. Πάγκαλος για να κολακέψει τους Τούρκους επαίνεσε την εργατικότητά τους, σε αντιδιαστολή με όσα έχουν συμβεί  στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πάντως οι Τούρκοι προβάλλουν το γεγονός ως περιστατικό που άναψε φωτιές στην Ελλάδα. Και καλύπτουν τις φωτιές που έχουν ανάψει στο εσωτερικό της Τουρκίας αυτές τις μέρες, με τις μεγάλες αντιδράσεις, λόγω απαγόρευσης συμμετοχής στις προσεχείς εκλογές δώδεκα ανεξάρτητων υποψηφίων, φιλικά διακείμενων προς τους Κούρδους.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ