Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια με ανθρώπινες απώλειες στη Συρία.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:


«Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που έχουν ως αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες στη Συρία.Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μην μείνει αδιάφορη στην πολιτική αιματηρής καταστολής άμαχων διαδηλωτών και να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσης εκτόνωσης της κατάστασης και επιτάχυνσης των διαδικασιών εκδημοκρατισμού της χώρας».

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ EUROSTAT
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010 και το δημόσιο χρέος, αποτελούν την οδυνηρή επιβεβαίωση για το πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πολιτικό παιχνίδι της άρνησης, της ανυπακοής και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανοίξει ουσιαστικά τα κλειστά επαγγέλματα, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά και τη λευκή απεργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και να μειώσει δραστικά τις δαπάνες εξυπηρέτησης των συντεχνιών και του σπάταλου κράτους, προσδίδει στην κρίση καταστροφικές συνέπειες, εξαντλώντας τους πολίτες και «στεγνώνοντας» την πραγματική οικονομία.
Τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται εξ αιτίας της κυβερνητικής αποτυχίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν και νέους φόρους ή και νέες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων.
Η ανάγκη του να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών δεν συνιστά για κόμματα και πολιτικούς απλώς μονόδρομο, αλλά ύψιστη εθνική ευθύνη
»

Grafeio Typou DIM Sim