Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Συρρίκνωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco

Ελάχιστα πάνω από το 40% βρίσκεται το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων -αθροιστικά-, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνοντας ανάλογα αποτελέσματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων που έδειχναν επίσης ότι τα δύο κόμματα εξουσίας και προφανώς οι λύσεις που προτείνουν για την έξοδο από την κρίση, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Παρ' όλα αυτά, αν και η δημοσκόπηση της Alco πιστοποιεί την ανοδική πορεία των ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ κανένα κόμμα δεν φαίνεται να πείθει  ότι κατέχει αξιόπιστη λύση διεξόδου από την μέγγενη των δανειστών και του τεράστιου χρέους.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 2,1% της ΝΔ. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,3% , οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,7% ενώ συνολικά το 25,6% δηλώνει είτε ότι θα απέχει είτε ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.
Στην έρευνα της Alco tο 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να μας βγάλει από την οικονομική κρίση,  μόνο το 14% πιστεύει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση ενώ μόλις το 8% εμπιστεύεται τη  ΝΔ.
Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.
Το 47% πιστεύει ότι τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ το 59 % χαρακτηρίζει "ξεπούλημα" την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας .
Τέλος το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι το τέλος του έτους θα αναγκασθεί να προσφύγει σε εκλογές.
Αναλυτικότερα οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση της Alco έχουν ως εξής:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΠΑΣΟΚ 21,5%

ΝΔ 19,4%

ΚΚΕ 8,5%

ΛΑΟΣ 5,7%

ΣΥΡΙΖΑ 3,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,7%

ΑΛΛΟ 4,1%

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 9,3%

ΑΠΟΧΗ 16,3%

ΔΞ/ΔΑ 6%

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;

ΝΑΙ 40%

ΟΧΙ 56%

ΔΞ/ΔΑ 4%

ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΠΑΣΟΚ 14%

ΝΔ 8%

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 9%

ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ - ΔΗΜ.ΑΡ. 6%

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ 15%

ΚΑΜΙΑ 40%

ΔΞ/ΔΑ 8%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;


ΝΑΙ 47%

ΟΧΙ 24%

ΔΞ/ΔΑ 29%

Τέλος, το 61% απάντησε πως διαφωνεί με τα μνημονιακά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός μετά το Πάσχα.

eklogika.gr