Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σας έμειναν πασχαλιάτικα τσουρέκια και κουλουράκια; δείτε τι μπορείτε να τα κάνετε...

Πως μπορούμε και μετά το Πάσχα να χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι και κουλουράκια...
στην καθημερινή μας διατροφή.
Το περιμέναμε ανυπόμονα για να απολαύσουμε τις γλυκές αμαρτίες …αρνάκι, κατσικάκι, μαγειρίτσα, κουλουράκια λαμπριάτικα, τσουρέκι, σοκολατένια αβγά….κλπ που μόνο που τα σκεφτόμαστε μας ωθούν να τα ’’καταβροχθίσουμε’’.
¨Δυστυχώς ή Ευτυχώς¨ για όλους μας, τα γλυκίσματα του Πασχαλινού τραπεζιού υπάρχουν και τις επόμενες μέρες.
Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις μέρες αυτές, μας οδηγούν στην κατανάλωση αυτών των υπέροχων και απολαυστικών γλυκισμάτων.
Και φυσικά, είναι κρίμα και αμαρτία …..να τα πετάξουμε ή να τα χαρίσουμε!
Γι’ αυτό, μπορούμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, με μέτρο τις επόμενες μέρες.
Και το τσουρέκι και τα κουλουράκια, δεν διαφέρουν σημαντικά ως προς την σύστασή τους. Είναι παραπλήσιας θερμιδικής αξίας, λίπους και χοληστερόλης. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή και μέτρο στην κατανάλωση και ΟΧΙ στην υπερκατανάλωση και των δυο.
Δηλαδή, προσπαθήστε να συνοδεύσετε είτε το πρωϊνό σας γεύμα επιλέγοντας μία φέτα τσουρέκι ή δυο μικρά κουλουράκια μαζί με ένα ποτήρι γάλα ή ένα ποτήρι φρέσκο χυμό φρούτων, είτε το απογευματινό σας σνακ τρώγοντας το αντίστοιχο με το πρωϊνό.
Με αυτόν τον συνδυασμό θα καταφέρετε και εσείς οι μεγάλοι (ενήλικες) αλλά και τα παιδιά να μετριάσετε την κατανάλωσή τους, απολαμβάνοντας τα, χωρίς να ξεφύγετε από το ημερήσιο πρόγραμμά σας.

tromaktiko