Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ομορφο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Όλα τα είχε ο Ηρακλής, το «φιάσκο» με πρώην μέλος του Δ.Σ. του έλειπε!
Πρώην λοιπόν μέλος του Δ.Σ. λοιπόν, ο οποίος είχε εμπλακεί και σε περιπέτεια την εποχή που στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Σάββας Κωφίδης, συνελήφθη από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα οκτώ άτομα για τοκογλυφία και εκβίαση κατ' εξακολούθηση!
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήταν στη διοίκηση λιγότερο από ένα μήνα, όταν μεγαλομέτοχος ήταν ο Αντώνης Ρέμος.
Συνολικά, συνελήφθησαν 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ηλικίας από 21 έως 34 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 13 ατόμων.

Η δικογραφία αφορά τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης» και άλλα ποινικά αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον 11 άτομα δανείστηκαν διάφορα ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων.
Γιατί κατηγορούνται;
Μόνο για το έτος 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Τα χρήματα που έβγαζαν τα μέλη της σπείρας από τις παράνομες δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν αγοράζοντας πολυτελή αυτοκίνητα.

Στην κατοχή των μελών της σπείρας βρέθηκαν :
- Δεκατέσσερα (14) πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ,
- Έξι (6) οικίες, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας,
- Σκάφος αναψυχής, αξίας 1.048.000 ευρώ,
- Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.
- Παραστατικό με 514.000 ευρώ, που παραπέμπει σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας παρείχαν εκβιαστικά «προστασία» σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας, από τα οποία, το τελευταίο 11μηνο, είχαν πάρει 375.000 ευρώ, περίπου.

Σε έρευνες στην οικία του «εγκέφαλου» του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ένα πιστόλι ρέπλικα,
- Πλήθος τραπεζικών επιταγών,
- Ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου,
- Χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
sentragoal.gr