Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ντού από το ΙΚΑ στην Χερσόνησο!



Το ιλιγγιώδες ποσό των 260.000 ευρώ επιβλήθηκε από το ΙΚΑ στην Χερσόνησο. Τι δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 ο Γιάννης Μαναράκης.

Η νέα οικονομική «πληγή» για την Κρητική ομάδα προήλθε μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα να κάνει «ντου» στην προπόνηση της Κρητική ομάδας.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, ο ασφαλιστικός φορέας επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο ύψους 260.000(!!) ευρώ και το οποίο διακανονίστηκε σε 1.000 ευρώ τον μήνα για 16 χρόνια.
Ο πρόεδρος της Χερσονήσου Γιάννης Μαναράκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 για αυτό το θέμα υπογράμμισε ότι «ας τελειώσουμε το πρωτάθλημα και θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει. Έχουμε πολλά προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια ανώνυμη καταγγελία από ποδοσφαιριστή και το ΙΚΑ μας επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 260.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα το πληρώνουμε για 16 χρόνια».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρυτάνευσε η λογική και τελικά η Χερσόνησος θα δώσει κανονικά το παρόν στα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι ότι το ρόστερ που είχαμε στην ομάδα φέτος δεν μπόρεσε να βγάλει ολόκληρη την χρόνια. «Ανακατεύαμε μια τράπουλα» που δεν είχε πολλά «χαρτιά». Το οικονομικό πρόβλημα μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Όμως εμείς θα τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα ώστε να λάβουμε και τα χρήματα που μας οφείλονται. Κάνουμε κάποιες απεγνωσμένες προσπάθειες ώστε να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται από το κύπελλο ενώ από την ΕΠΑΕ έχουμε εισπράξει μόλις το 1 / 5 των χρημάτων που μας οφείλονται».
Αναφερόμενος στην φετινή χρονιά, ο Γιάννης Μαναράκης τόνισε στον Athletic Radio 104,2 ότι η μείωση των εσόδων από χορηγίες και διαφημίσεις έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να έρθει και η πτώση της ομάδας: «Πριν τρία χρόνια προσπαθήσαμε να κάνουμε μια υπέρβαση και να ανεβάσουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα είχε ένα αξιοπρεπές πρόσωπο και πρωταγωνιστούσε. Όμως φέτος μετά από το οικονομικό «κραχ» δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις».
Τέλος, σημείωσε και μιλώντας για τον εαυτό του ότι «εγώ προσωπικά έχω την ηθική υποχρέωση να μείνω στην ομάδα και να ξεκαθαρίσω κάπως το τοπίο. Μετά, θα δούμε τι θα γίνει. Το αν θα συνεχίσω, δεν το ξέρω. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει. Σε αυτήν την ομάδα, ο πρόεδρος δεν είναι θεσμός αλλά θέλει δουλειά. Το «άνοιγμα» της ομάδας δεν είναι μεγάλο. Φτάνει τις 80.000 ευρώ περίπου. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Μανώλη Κουβαρά που ήταν συνεχώς δίπλα μου βοηθώντας να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν για την ομάδα της Χερσονήσου».

athleticradio.gr