Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Λίγο υπομονή... στην « Μπάρτσα»

Σε διάψευση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επικείμενες αποδεσμεύσεις των Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλου προχώρησε η Κόρινθος.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΤΑΠ Κόρινθος:
«Με ανακοίνωση το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ σχετικά με διάφορα σενάρια που γράφονται και ανακοινώνονται στα ΜΜΕ αναφέρει υπεύθυνα ότι:
1) Απομένουν τέσσερα παιχνίδια και η Κόρινθος θα παλέψει μέχρι τέλος για το απόλυτο των παιχνιδιών. Ο στόχος παραμένει, όσο υπάρχουν ελπίδες μαθηματικές, ζωντανός.
2) Σχετικά με τα αναγραφόμενα περί λύσεων συμβολαίων παικτών απαντάμε ότι δεν διώχνουμε κανέναν παίκτη ή συνεργάτη μας. Στους δύσκολους αυτούς οικονομικούς καιρούς προσπαθούμε να καταβάλουμε στους παίκτες και στους συνεργάτες μας αυτό που μπορούμε και για αυτό ζητάμε την κατανόηση τους.
3) Ένα σωματείο όπως η Κόρινθος δεν αλλοιώνει την ύπαρξη του με ένα κακό ή άσχημο αποτέλεσμα. Επειδή το σωματείο αυτό έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε σύντομο χρονικό διάστημα με υπεύθυνη τοποθέτηση θα αναφερθούν τα πάντα εφ όλης της ύλης. Λίγο υπομονή
».

Στο μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν ειδοποιηθεί από τον πρόεδρο της Κορίνθου, Σωτήρη Μαυρονάσιο, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.
Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μαυρονάσιος με δηλώσεις του στο onsports, στο τετ α τετ που είχε με τους Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλο, , προτάθηκε στους παίκτες μείωση των αποδοχών τους ή λύση του συμβολαίου τους, μια και το ΤΑΠ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα υψηλά τους συμβόλαια. Φυσικά και τονίστηκε από τον πρόεδρο της ομάδας ότι δεν έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους, αφού η ομάδα έχει μείνει ικανοποιημένη και από τους δύο παίκτες της!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μαυρονάσιο:
Για τη συνάντηση που είχε με τους Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλο: «Τους καταθέσαμε την πρότασή μας και περιμένουμε την απάντησή τους. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντέξουμε οικονομικά ορισμένα συμβόλαια και για αυτό το λόγο αναζητούμε τη χρυσή τομή για να μην έχει κανένας πρόβλημα. Καταθέσαμε αυτήν την πρόταση στους παίκτες για καθαρά οικονομικούς και όχι αγωνιστικούς λόγους».
Για το εάν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και με άλλους παίκτες: «Δε νομίζω, διότι τα υπόλοιπα συμβόλαια είναι προσιτά. Δεν θα διαλύσουμε την ομάδα. Σε περίπτωση που δεν πανηγυρίσουμε την άνοδο, τότε θα καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και θα κοιτάξουμε να προγραμματίσουμε τη νέα σεζόν»!
Για την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες: «Σε αυτή τη φάση που είμαστε, όλοι έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Οι παίκτες καλό είναι να μην έχουν μόνο το οικονομικό κίνητρο στο μυαλό τους. Εμείς χάσαμε όλη τη χρονιά, αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι χάνουμε».

Λίγο πριν την χθεσινή προπόνηση (Δευτέρα 28/3) οι Παυλίδης και Μπιτσάκος είχαν εκ νέου συνάντηση με τον Μαυρονάσιο, όπου επανεξέτασαν το μέλλον τις συνεργασίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι παίκτες δεν τα βρήκαν με τη διοίκηση του συλλόγου και το σενάριο να αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποιο άλλο ενδεχόμενο.
Παρότι, λοιπόν, οι δύο ποδοσφαιριστές οδηγούνται προς την έξοδο, όχι μόνο βρίσκονται στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα (Τετάρτη 30/3) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν και φανέλα βασικού, όπως φάνηκε –τουλάχιστον- από το δίτερμα στην προπόνηση της Δευτέρας (28/3)!
Προφανώς, οι άνθρωποι της «Μπάρτσα», μετά τα τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχουν αντιληφθεί ότι παίζουν το τελευταίο τους… χαρτί στη Ριζούπολη σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση άνοδο και σκέφτηκαν ότι δύο πολύτιμα στελέχη της φετινής πορείας της ομάδας δεν μπορούν να απουσιάσουν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι! Ωστόσο, εάν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει, τότε οφείλει να αποσπάσει το τρίποντο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης .Στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά , για το αυριανό ματς στη Ριζούπολη, τέθηκε ο 20χρονος μέσος της «Μπάρτσα» Σταύρος Νικολάου, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση στο δικέφαλο που τον ταλαιπωρούσε. Ο Νικολάου έπαιξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή στις 13 Μαρτίου, που είχε διεξαχθεί στο Στάδιο του Συνοικισμού.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Μπιτσάκος, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, όπως και ο Αρχοντάκης, που θα λύσει το συμβόλαιό του. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Μαρίνος και Μαντάς.
Αυτή την στιγμή η ομάδα έχει χαλάρωμα.