Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο στη Βεγγάζη! Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι

- Εικόνες ενός αεροσκάφους που έπεσε φλεγόμενο στη Βεγγάζη κάνουν το γύρο του κόσμου
- Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη σπάζοντας την εκεχειρία
- Έτοιμες για παρέμβαση οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ
- Κρίσιμη σύνοδος στην ΕΕ με συμμετοχή αραβικών κρατών και ΗΠΑ - Παρών ο Γ. Παπανδρέου

Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι ενώ το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για επέμβαση. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press ένα αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης, ενώ το Aljazeera μετέδωσε ότι η πόλη κατελήφθη μάλιστα από τον λιβυκό στρατό.

Οι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης.

Επίσης δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσαν ότι μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα το πρωί περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης. Ο ήχος του αεροπλάνου ακουγόταν στο κέντρο της Βεγγάζης, προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.Εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.

Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τη νύχτα τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, "ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη".

Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στη Βεγγάζη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Στη σύνοδο του Παρισιού που συγκαλείται σήμερα, θα υπάρχει συμμετοχή από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Βορειοαφρικανική Ένωση και θα παρευρεθούν ευρωπαίοι ηγέτες – μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αλλά και η αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών Χ. Κλίντον. Παρών θα είναι και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χθες κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει με μία φωνή για τη Λιβύη.
Ο Ομπάμα προειδοποιεί  VIDEO αλλά δεν ξανακάνει το λάθος του Ιράκ
Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη - Ζεσταίνουν μηχανές τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ – Ποιός θα είναι ο ρόλος της Ελλάδας


Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην επιχείρηση στη Λιβύη εκτός από τους βομβαρδισμούς


newsit.gr