Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

20 συμμαχικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη - Σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης

- Έτοιμα για εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα
- Μέρκελ: Να τερματιστεί η βία στη Λιβύη - Η Γερμανία δεν παίρνει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Στις αεροπορικές επιχειρήσεις θα μετάσχουν το Κατάρ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία , ο Καναδάς και οι ΗΠΑ προσφέροντας αεροσκάφη τους πολεμικά και αεροπλανοφόρα
Στην περιοχή συγκεντρώνονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα που θα βάλλουν με πυραύλους Λιβυκούς στρατιωτικούς στόχους.

Ώρα 19.20 Δεύτερο κύμα γαλλικών  αεροπορικών επιθέσεων
Σύμφωνα με το Al Jazeera, γαλλικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 4 λιβυκά τανκς, νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.
Σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης από συμμαχικά πλοία

Ώρα 19.15

Ωρα 18.45
Γαλλικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χερσαίους στόχους στη ΛΙβύη, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποιά ακριβώς περιοχή, ενώ χτυπήθηκε λιβυκό στρατιωτικό όχημα.

Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Λιβύη επιτεύχθη με την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος περίπου στις 18,45 ώρα Ελλάδας, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρούν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη αύριο Κυριακή το πρωί ενώ σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ωρα 16:50
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης των ηγετών στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε οτι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Ο Σαρκοζί έστειλε τελεσίγραφο στον Καντάφι ότι εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να επέμβει. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως "πρέπει να δράσουμε- είπε- σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη".
newsit.gr