Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κλειστά τώρα τα διόδια του Ρίου από τον δήμο Πατρέων

 Σε αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου, στην Ν. Ε. Ο.  Πατρών - Κορίνθου, προχωρά σε λίγη ώρα ο Δήμος Πατρέων, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει για δύο ώρες.. από τις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού των διοδίων, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από τους κόμβους του Ρίου και του Λόγγου Αιγιαλείας.
Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος έστειλε επιστολές σε φορείς, με τις οποίες τους ζητούσε να συμμετάσχουν στην σημερινή κινητοποίηση. Επίσης ο δήμος ενημέρωσε τους φορείς, ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα στην δυτική Αχαΐα, στην περιοχή δηλαδή όπου έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Ακόμη η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους φορείς ότι ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει σε ποιο χώρο πρέπει να εναποθέτει τα απορρίμματα, με δεδομένο ότι ο υπάρχων ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει ήδη κορεσθεί. Βέβαια ας σημειωθεί, ότι η τοπική κοινωνία της δυτικής Αχαΐας είναι αντίθετη στην μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ.