Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το... ξύλο της αρκούδας έφαγαν ο Αλέξης Κούγιας, και ο Ηλίας Φυντάνης στην Ριζούπολη


«Ξινή» βγήκε στον Αλέξη Κούγια και τον Ηλία Φυντάνη η επίσκεψη τους στο γήπεδο της Ριζούπολης. Οι δύο άνδρες πήγαν να παρακολουθήσουν τον προσεχή αντίπαλο της Παναχαϊκής Απόλλωνα στο ντέρμπι με την Κόρινθο και , μετατράπηκαν σε... κόκκινο πανί για τους γηπεδούχους, όπου και δέχθηκαν επίθεση μετά την δήλωση του Κούγια μετά τον αγώνα της Παναχαϊκής με το Ρουφ , στην Πάτρα “Παίζουμε τώρα με τον Απόλλωνα, άλλη μια βρώμικη ομάδα” που προκάλεσε την οργή των Απολλωνιστών..
Ολα έγιναν γύρω στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης που έκαναν την εμφάνιση τους στο γήπεδο (δίχως να έχουν ενημερώσει, όπως ισχυρίζονταν οι γηπεδούχοι) και έγιναν δέκτες έντονες αποδοκιμασιών από τον κόσμο που του πέταξαν καφέδες και έπεσαν αρκετές «ψιλές».
Τελικά, με την παρέμβαση της αστυνομίας οι δύο άνδρες φυγαδεύτηκαν τελικά μέσα από μια κλειστή θύρα προκειμένου να γλιτώσουν από τα χέρια των εξαγριωμένων οπαδών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Μια αντιμετώπιση, φυσικά, που ήρθε ως συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Αλέξη Κούγια που είχε χαρακτηρίσει τον Απόλλωνα «ως μια βρώμικη ομάδα». Οπως καταγγέλλει η πλευρά του προέδρου των Αχαιών δέχθηκε επίθεση με καρέκλες από τον μεγαλομέτοχο Σταμάτη Βελλή, τον ποδοσφαιριστή Σταμάτη Συρίγο και έναν φίλαθλο.
Από την πλευρά του Απόλλωνα, έγινε γνωστό ότι ο κ. Βελλής ουδέποτε χτύπησε τον κ. Κούγια. Αρκέστηκε μόνο να του ζητήσει το λόγο για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα και απαίτησε την αποχώρηση του από το γήπεδο. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον κ. Κούγια να προχώρησε σε μήνυση κατά του «αφεντικού» του Απόλλωνα και του Σταμάτη Συρίγου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αυτόφωρο!

Mε δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ στο NovaΣΠΟΡ 94,6 τόνισε για το θέμα:

«Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας χτύπησαν. Τον κ. Βελλή που είναι πρόεδρος, τον Συρίγο που είναι ένα εξαίρετο παιδί γενικώς και τον ξέρουν όλοι. Θα σας πως μόνο ότι εμείς φιλοξενήσαμε με τον καλύτερο τρόπο όποια ομάδα ήρθε στην Πάτρα, με εξαίρεση τον ΠΑΟ Ρουφ που είχαμε κάποια προβλήματα. Όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, στο μεταξύ μας παιχνίδι την Τετάρτη. Να έρθουν και αυτοί που μας χτύπησαν, θα τους παραχωρήσουμε και το πέταλο στους οπαδούς του Απόλλωνα να έρθουν. Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτό και να γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως.

Τον κ. Βελλή δεν τον ήξερα και δεν περίμενα να με χτυπήσει από πίσω. Αυτό με πείραξε. Όταν έχεις κάτι το λες στον άλλο ευθέως. Είχα πει ότι ο Απόλλωνας στον πρώτο γύρο μας κέρδισε με βρόμικο τρόπο. Δεν πειράζει αφού μας αρέσει το ποδόσφαιρο, υφιστάμεθα και αυτά. Όποιος πρόεδρος έχει έρθει στην Πάτρα, τον φιλοξενώ προσωπικά και δεν έχει δημιουργηθεί τίποτα. Ανεξάρτητα με το τι έγινε, καλώ την διοίκηση του Απόλλωνα και τον πρόεδρο να έρθει και να δει το παιχνίδι. Εγώ δεν έχω πάθει τίποτα αλλά ο κύριος Φυντάνης προσπαθώντας να με σώσει χτυπήθηκε πολύ άσχημα».

Από την μεριά του, ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, τόνισε:

«Παίζουμε την Τετάρτη τον αγώνα με τον Απόλλωνα και πήγαμε να δούμε το ματς. Μάλιστα, είχαμε ειδοποιήσει. Όταν καθίσαμε ήρθε ο πρόεδρος, ο Βελής από πίσω και χτύπησε τον πρόεδρο με γροθιά. Μετά ήρθε ένας παλαίμαχος και χτύπησε στο πρόσωπο τον κ. Κούγια. Εκεί προσπάθησα να προστατεύσω τον κ. Κούγια και με χτύπησαν, μας πήγανε λιντσάροντας έξω από το γήπεδο. Είμαστε πολιτισμένη ομάδα, δεν είχαμε αντεγκλήσεις με τον Απόλλωνα, ήμασταν ήρεμοι και το έχουμε αποδείξει. Δεν είχαμε ποτέ κάποια κόντρα, τώρα θα τους δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι».

O Αλέξης Κούγιας, όμως, έκανε δηλώσεις και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την επίθεση που δέχθηκε:

«Είχαμε ειδοποιήσει επίσημα τη διοίκηση του Απόλλωνα ότι θα είμαστε στο γήπεδο. Μπήκα στο 2' του αγώνα και εκεί που καθόμουν, ήρθε ο Βελλής από πίσω μου και μου έριξε μια κλοτσιά στο κεφάλι. Στη συνέχεια μας επιτέθηκαν ο Βενεδίκης και ο Συρίγος.

Δεν το έκαναν οπαδοί, το έκαναν αυτοί οι τρεις και οι οπαδοί του Απόλλωνα μας αποδοκίμαζαν. Ο Βελλής φώναζε στους οπαδούς σκοτώστε τους, έτσι κι αλλιώς θα χάσουμε στην Πάτρα. Είμαστε χτυπημένοι πολύ άσχημα κι εγώ και ο Φυντάνης και ο παίκτης της Παναχαϊκής Κοχλιώτης, που ήταν μαζί μας. Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα και θα κάνουμε μηνύσεις στους τρεις προαναφερθέντες.

Δεν είχα πει ότι ο Απόλλων είναι βρόμικη ομάδα, αλλά ότι η νίκη του Απόλλωνα στον α' γύρο με εμάς ήταν βρόμικη. Ο διαιτητής άλλωστε εκείνου του αγώνα είχε τιμωρηθεί εν συνεχεία. Το περιστατικό δεν σημαίνει τίποτα για μένα, την Τετάρτη έχουμε έναν αγώνα γιορτή και θα πανηγυρίσουμε στο ματς με τον Απόλλωνα την άνοδό μας. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στους οπαδούς του Απόλλωνα να έρθουν και να δουν το παιχνίδι Θα τους δώσουμε όλο το πέταλο. Μόνο έτσι μπορείς να αντιδράσεις στην αλητεία”
.».
Ο πρόεδρος της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", Γιώργος Αγγελετόπουλος, με δηλώσεις του στο Onsports.gr , χαρακτήρισε ψεύτη τον Αλέξη Κούγια τονίζοντας ότι ουδέποτε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής ειδοποίησε επίσημα την διοίκηση του Απόλλωνα σχετικά με την παρουσία του στο γήπεδο...
"Ο άνθρωπος ήλθε αποκλειστικά για να δημιουργήσει πρόβλημα! Ουδέποτε μας ειδοποίησε επίσημα ότι θα έρθει. Είναι ψευδές το ότι μας είχε ειδοποιήσει, όπως ισχυρίζεται! Ψεύδεται ασυστόλως!.. Έφερε μαζί του μέχρι και φωτογράφους και κάθισε προκλητικά στους οργανωμένους!»