Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ν. Δ. : Όχι άλλος χρόνος χαμένος για το ελαιόλαδο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, για θέματα του ελαιολάδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια μοναδική ευκαιρία στα χρονικά της χώρας για το ελαιόλαδο αφήνει η κυβέρνηση να πάει χαμένη, χωρίς να συναισθάνεται την  αγωνία και τη ζημία των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους να μένει απούλητο ή να πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους.Συγκεκριμένα, μετά  το διατροφικό σκάνδαλο από τον Ιούνιο του 2010 με τα νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα στην αγορά των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί καταναλωτές στρέφονται εναντίον των εμπόρων και προμηθευτών των νοθευμένων ελαιολάδων.Την ίδια στιγμή αναζητούν στην αγορά γνήσιο και ποιοτικό ελαιόλαδο που όμως δεν υπάρχει. Το κενό αυτό στην αγορά και τη χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και το εθνικό μας προϊόν, η κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες τα αφήνει ανεκμετάλλευτα.Γιατί άραγε η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο δεν ενεργοποιεί και την διεπαγγελματική ελαιολάδου και όλους τους ενδιαφερόμενους για το καλό της πατρίδας;
Γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε, μέχρι σήμερα, στην επιτάχυνση των διαδικασιών τυποποίησης και πιστοποίησης, με στόχο την ανταγωνιστικότητα και εμπορευσιμότητα του Ελληνικού λαδιού στις διεθνείς αγορές; Πόσες άλλες τέτοιες ευκαιρίες θα μας παρουσιαστούν και, μάλιστα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για της  χώρα μας; Τριάντα βουλευτές της Ν.Δ. καταθέσαμε  σχετική ερώτηση πιέζοντας την κυβέρνηση να μην αφήσει να πάει άλλος χρόνος χαμένος».