Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μέγα Σκάνδαλο…Αεροπορικές εταιρίες πετούν χωρίς Ασφάλεια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΚΟΣΜΟΣ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπλοΐας στην ΥΠΑ, απειλείται  διασυρμός της χώρας μας στην Ευρώπη, αφού αεροπορικές εταιρείες πετούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα  “ΚΟΣΜΟΣ το Σαββατοκύριακο” στις 12-13 Μαρτίου, Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες  πραγματοποιούν δρομολόγια  χωρίς να τηρούν τους κανόνες  ασφαλείας πτήσεων και διοικούνται από ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνον για τα συμφέροντά τους.

Στις συγκλονιστικές  αυτές διαπιστώσεις  κατέληξε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπλοΐας, η οποία διενήργησε από 21 έως 25 Φεβρουαρίου έλεγχο και αξιολόγηση στην Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Δ2 που είναι η Διεύθυνση Επιθεώρησης Πτητικών Μέσων και Προτύπων. Το Ευρωπαϊκό κλιμάκιο επιθεώρησε μεταξύ άλλων και τρεις αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η ΥΠΑ/Δ2 ασκούσε όπως έπρεπε το έργο της. Τα αποτελέσματα σε μια από αυτές, την εταιρεία SKY Express ήταν σοκαριστικά και καταδεικνύουν συγκεκριμένα άτομα και βαρύτατες ευθύνες. Συγκεκριμένα οι επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπλοΐας κατέγραψαν ότι η ανωτέρω εταιρεία είχε σοβαρότατα ευρήματα αναφορικά με τα εγχειρίδια και τις εκπαιδεύσεις, που σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων. Πέντε από τους πιλότους της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο υιός του «επιθεωρητή» τεχνικού συμβούλου της ΥΠΑ/Δ2 Ξεν. Στυλιανίδη, δεν είχαν τις προβλεπόμενες  και απαιτούμενες εκπαιδεύσεις για την ανανέωση των πτυχίων τους, δεν είχαν περάσει από εξομοιωτή πτήσεων και ουσιαστικά πετούσαν με «ληγμένα» πτυχία. Τα εγχειρίδια της εταιρείας κατασχέθηκαν και δόθηκε εντολή άμεσης καθήλωσης και απαγόρευσης, μέχρι νεωτέρας, οποιασδήποτε πτήσεως για λόγους «επικίνδυνους για την ασφάλεια των πτήσεων». Επί πλέον οι Επιθεωρητές της ΕΥΑΕ κατέγραψαν  και το ασυμβίβαστο μεταξύ του ελεγκτή-επιθεωρητή και ελεγχόμενου, δηλαδή μεταξύ του πατέρα και του υιού-πιλότου Στυλιανίδη και το θέμα ήδη έχει φθάσει μέχρι την Κομισιόν.

Η εταιρεία

Η εταιρεία Sky Express είναι συμφερόντων του Μιλτιάδη Τσαγκαράκη, πρώην προσωπικού πιλότου του Ανδρέα Παπανδρέου και γνώριμου του «επιθεωρητή» Ξεν. Στυλιαννίδη, ο οποίος με την σειρά του είχε θητεύσει επί εποχής «παλαιού» ΠΑΣΟΚ σε υψηλές διοικητικές θέσεις ως πιλότος στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Έκθετο βεβαίως παραμένει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ την κύρια ευθύνη φέρει ο διοικητής της ΥΠΑ Οδυσσέας Βλάμης, ο οποίος όχι μόνο απομάκρυνε από την Υπηρεσία αξιόλογους και έμπειρους επιθεωρητές, αλλά κράτησε και τον δικό του από την παλαιά Ολυμπιακή Ξεν. Στυλιανίδη, με αποφάσεις του οποίου εμφανίζει σήμερα την εικόνα αυτή η ΥΠΑ/Δ2, με κίνδυνο να υποβαθμιστεί από την Ευρώπη, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή για την χώρα μας, την δεδομένη μάλιστα χρονική στιγμή.

πηγη εφημερίδα “Κόσμος το Σαββατοκύριακο”




report24.gr