Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Δημοσκόπηση της ALCO δείχνει νέα μείωση της ψαλίδας και οργή των πολιτών



Έκρηξη οργής των πολιτών και μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις 2,3 μονάδες δείχνει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».
Το  71% των ερωτώμενων λέει ότι είναι λάθος η στρατηγική εξόδου από την κρίση που ακολουθείται, 42% ζητάει ανασχηματισμό της κυβέρνησης ενώ για πρώτη φορά το μεγάλο ποσοστό (45%) των ερωτώμενων απαντά ότι καλύτερα να πάμε σε εκλογές από το να έχουμε νέα σκληρά μέτρα (34%), στέλνοντας το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Στη δημοσκόπηση της ALCO το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 21,9%, η ΝΔ 19,6%, το ΚΚΕ 8,3%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,2%. Το Λευκό/Άκυρο στο 7,6%, στο 17% η αποχή και στο 6,7% το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στην έρευνα της ALCO οι πολίτες που παίρνουν μέρος εμφανίζονται οργισμένοι με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης. Το 79% κρίνει ότι ορθώς αποδοκιμάζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε εκδηλώσεις από πολίτες και ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση. Το 77% θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπακούει μόνο στην τρόϊκα και όχι στα συμφέροντα του λαού, ενώ το 66% λέει για τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ότι ευνοεί τους εργολάβους στο θέμα των διοδίων και δεν αντιμετωπίζει σωστά το κίνημα «Δεν πληρώνω»

eklogika.gr