Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος ,

[..] Εμείς λοιπόν, λέμε, σε κάθε περίπτωση, όχι σε νέα μέτρα!  Δεν τα αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Και κάτι ακόμα: όπως φάνηκε τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει
τη χώρα, όπως μια εταιρία «υπό εκκαθάριση»…
-- Μια εταιρία, κι αν ακόμα πτωχεύσει, τους υπαλλήλους της που θα μείνουν άνεργοι, θα τους αναλάβει το κράτος. Μια χώρα που την οδηγούν σε «εκκαθάριση», ποιος θα την αναλάβει;
Δεν καταλαβαίνει ότι οι χώρες δεν είναι εταιρίες!
-- Μια εταιρία που «εκκαθαρίζεται», κρατά ένα «κέλυφος», το οποίο το πουλά για να καλύψει μέρος των οφειλών της. Μια χώρα, όμως, δεν μπορεί να πουληθεί σαν «κέλυφος». Γιʼ αυτό και μια χώρα που βυθίζεται στα χρέη, έχει ένα μόνο τρόπο να ορθοποδήσει: Με Ανάπτυξη! Που θα της επιτρέψει να παράγει έσοδα για τους πολίτες της, ώστε να αντλήσει έσοδα για το κράτος και να αρχίσει να αποπληρώνει τα δάνειά της.
Μια χώρα δεν «εκκαθαρίζεται», δεν κλείνει, δεν τεμαχίζεται, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται! Μια χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε χρέη.
Εμείς εγκαίρως προτείναμε μιαν ολόκληρη στρατηγική για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Με ταυτόχρονη εξυγίανση!
Αντί γιʼ αυτό, βύθισαν τη χώρα σε ύφεση και τώρα ετοιμάζουν να «διευκολύνουν» την αποπληρωμή των δανείων, βυθίζοντάς την σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση. Να προσφέρουν μιαν «ανακούφιση» αύριο, με αντάλλαγμα, απʼ ό,τι ακούμε,  μεγαλύτερη ασφυξία από τώρα και για τα επόμενα τριάντα χρόνια!

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

onned-korinthias.gr