Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πήραν απαντήσεις σε απορίες του Καλλικράτη

Σε εκδήλωση της ΚΕΔΚΕ στην Πάτρα βρέθηκαν χθες το πρωί Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί από την περιοχή της Κορινθίας με σκοπό να ενημερωθούν για τις αλλαγές που έχει φέρει ο Καλλικράτης σε όλο το φάσμα της νέας λειτουργίας τους.
Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους αιρετούς προς τους υπεύθυνους της ενημέρωσης της ΚΕΔΚΕ ήταν σαφώς πάρα πολλά, αρκετές απορίες λύθηκαν, αλλά και αρκετά θέματα έμειναν ακόμα άλυτα και «υπό αμφισβήτηση», παρότι διανύουμε τον δεύτερο μήνα της νέας θητείας των Δημοτικών Αρχών. Παρόντες από την Κορινθία ήταν οι Δήμαρχοι, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  Α. Κλαδούχος, Σικυωνίων Σπ. Σταματόπουλος, Νεμέας Ε. Ανδριανάκος, Βέλου – Βόχας Αν. Παπακυριάκος, ενώ από τον Δήμο Κορινθίων έδωσαν το παρόν οι Αντιδήμαρχοι Χ. Καμπούρης και Χ. Χασικίδης. Οι περισσότεροι είχαν να ασχοληθούν με τα αμέτρητα «Πως;» του νέου εγχειρήματος. «Πως θα γίνει αυτό;», «Πως θα γίνει το άλλο;», κ.τ.λ. Γιατί πολλοί θέλουν να προχωρήσουν βάσει του νέου σχεδίου και των σχετικών εγκυκλίων, αλλά στο δρόμο παρουσιάζονται εμπόδια τα οποία δεν τους αφήνουν να ολοκληρώσουν ένα βήμα. Οπότε, κάποια θέματα προχωρούν και ολοκληρώνονται, ενώ άλλα μένουν πίσω.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας αυτοδιοικητικός της Κορινθίας «μας έχουν ρίξει σε  ένα πηγάδι και μας λένε «βγάλτε το φίδι από την τρύπα»! ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά των νέων Δήμων δεν είναι καθόλου αισιόδοξες και λένε ότι δεν θα πάρουν σχεδόν καθόλου χρήματα φέτος, ενώ οι ΚΑΠ θα είναι μειωμένοι κατά 500 εκ. ευρώ!

Ε. Ανδριανάκος:
Ο Δήμαρχος Νεμέας Ε. Ανδριανάκος ανέφερε: «Περνάμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία πρέπει να «διαβάσουμε» και να ερμηνεύσουμε εγκυκλίους, ώστε να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται. Κάποιες φορές αυτό πετυχαίνεται, κάποιες άλλες όχι, γιατί χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις και οδηγίες.
Πιστεύουμε στον Δήμο Νεμέας εντός του Φεβρουαρίου να έχουμε τελειώσει με το θέμα του Οργανισμού των υπηρεσιών. Προλάβαμε επίσης μέσα σε 20 μόλις μέρες και υποβάλαμε προτάσεις για δύο έργα στο ΕΣΠΑ. Το ένα αφορά την είσοδο της πόλης, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ και το δεύτερο την αποχέτευση και τον Βιολογικό καθαρισμό, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ»…

korinthiannews.gr