Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η πίτα της ΕΑΒ... βγήκε ξινή στον Πάνο Μπεγλίτη!

Δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια νερού



Επίθεση με μπουκάλια νερού και  έντονες αποδοκιμασίες , φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι κινήθηκαν μάλιστα απειλητικά εναντίον του, ενώ ένα μπουκάλι που εκτόξευσαν πέτυχε άνδρα της ασφάλειας του αναπληρωτή υπουργού.
Ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης επέλεξε να μην αποχωρήσει, μεταφέρθηκε αρχικά σε διπλανό χώρο, όπου με μια ντουντούκα επιχειρήσε να ανοίξει διάλογο με τους συγκεντρωμένους. Απαντώντας σε όσους τον αποδοκίμασαν, ο αναπληρωτής υπουργός είπε “Δεν ανέχομαι τραμπουκισμούς” προσθέτοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο τους επισκέφθηκε είναι για να τους διαβεβαιώσει ότι στην ΕΑΒ θα γίνουν προσλήψεις και ότι η εταιρεία θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου. Ωστόσο, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτοί οργάνωσαν την επεισοδιακή κινητοποίηση για δημιουργία εντυπώσεων.
Την εκδοχή του υπουργού συμμερίζονται και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΑΒ Γιάννη Μπάο να δηλώνει: "Εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με έναν τρόπο με τον οποίο δεν συμφωνούμε. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε προπηλακισμό κανενός ανθρώπου, ειδικά του συγκεκριμένου που θα τολμούσα να πω ότι τον θεωρούμε σύμμαχο".
Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ο αναπληρωτής υπουργός αποχώρησε χωρίς άλλα επεισόδια.
Το άγχος των εργαζομένων στην ΕΑΒ είναι κατά πόσον η πολιτική που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση δεν έχει άμεσο ή έμμεσο στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, υπό αντίστοιχο καθεστώς με αυτό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ο Πάνος Μπεγλίτης είχε ειδοποιηθεί για τη θερμή αντιμετώπιση που τον περίμενε, αφού μόλις τη Δευτέρα η συνδικαλιστική συσπείρωση που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ καλούσε, με ανακοίνωσή της, τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητο τον αναπληρωτή υπουργό στην ΕΑΒ.
Ο Βασίλης Επικουρίδης από τη Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση τόνισε: "Αυτοί οι άνθρωποι όσο δεν εκπληρώνουν ααυτά που χρειάζεται να εκπληρώσουν ώστε να μην χάνει η εθνική οικονομία ούτε σεντ, εμείς τους έχουμε πει ότι είναι μέχρι τότε ανεπιθύμητοι".
Κάλεσμα για κινητοποίηση και για "υποδοχή όπως του αρμόζει" έκαναν λόγο και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σε δική τους ανακοίνωση. Ωστόσο, αρνούνται ότι ήταν οργανωμένη από αυτούς διαμαρτυρία και δηλώνουν ότι πρόκειται για γενικότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΑΒ που πληρώνουν τις επιλογές της κυβέρνησης.
Μέλη της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης χαρακτηρίζουν "τελείως αυθόρμητη" την αντίδραση των εργαζομένων και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι "κατά την προσφιλή της τακτική το τελευταίο διάστημα συκοφαντεί τον αγώνα των εργαζομένων".

Πληροφορίες από Mega