Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αίσχη από Κούγια και «φουσκωτούς» στην Πάτρα


VIDEO το επεισόδιο 
Αγανάκτηση, αηδία, θυμός και όλα τα παρελκόμενα έχουν κυριεύσει τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας, έπειτα από όλα όσα διαδραματίστηκαν , στο γήπεδο της Παναχαϊκής, και φέρνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού με τον Ασπρόπυργο, με αποκορύφωμα, τόσο τις συμπλοκές του προέδρου της ΠΑΕ, των «φουσκωτών» που τον προστάτευαν και των φιλάθλων που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, όσο, πολύ περισσότερο τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Αντώνης Τσουκαλάς, στην καφετέρια που διατηρεί κοντά στο γήπεδο, ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι Πατρινοί δεν κατόρθωσαν να πάρουν το τρίποντο (1-1), έμειναν πίσω στο κυνήγι της ανόδου στη FootballLeagueκαι οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα τον Αλέξη Κούγια.
Τα... ωραία, όμως, ξεκίνησαν στη συνέντευξη Τύπου, όταν τόσο ο Ηλίας Φυντάνης , όσο και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιτέθηκαν φραστικά στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Χρήστο Βεργανελάκη γιατί δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα και όταν ο τελευταίος απάντησε, , ο Κούγιας τον έφτυσε (!).Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την αίθουσα Τύπου του γηπέδου, με κάποιους από τον παρευρισκόμενους να τον οδηγούν σπρώχνοντας και σχεδόν κλωτσηδόν στην έξοδο.
Τα αίσχη, όμως, δεν σταμάτησαν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά επεκτάθηκαν και έξω από το γήπεδο, όπου αρκετοί φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί για να ζητήσουν από τον Κούγια να πουλήσει τις μετοχές του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «PatraTV», ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής φέρεται να τους απάντησε ότι δεν θα φύγει και ότι τώρα θα δουν το πραγματικό του πρόσωπο, ενώ λίγο αργότερα οι φίλαθλοι δέχθηκαν επίθεση από «φουσκωτούς», οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν αγρίως.
Λίγο αργότερα, οι ίδιοι «φουσκωτοί» που, σύμφωνα με μαρτυρίες στο ίδιο κανάλι, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια, μπήκαν στην καφετέρια του φιλάθλου της ομάδας Αντώνη Τσουκαλά, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και πρόεδρος του συνδέσμου «Αχαιοί 3».
Η καφετέρια έγινε «καλοκαιρινή», ενώ ο ιδιοκτήτης της ξυλοκοπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί όπου έγινε η επίθεση το απόγευμα, έλεγαν στο www.sportfmpatras.gr «σταμάτησαν τρία τζιπ, από το ένα κατέβηκε ο Κούγιας και από τα υπόλοιπα 7-8 ‘φουσκωτοί’. Μπαίνοντας μέσα στο μαγαζί, κάποιος φώναξε 'γ... την Πάτρα σας, θα σας γ...', στη συνέχεια ένας έδειξε τη ζώνη του στην οποία φάνηκε όπλο και ένας άλλος έβγαλε μαχαίρι. Άρχισαν να πετάνε καρέκλες, να αναποδογυρίζουν τραπέζια και να σπάνε μπουκάλια, ενώ επιτέθηκαν στον Αντώνη και τον χτυπούσαν αλύπητα…Μάλιστα, δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε κάποιους που βρίσκονταν στη στάση του λεωφορείου που βρίσκεται έξω από το μαγαζί, ανάμεσά τους και παιδιά».

Ο Αντώνης Τσουκαλάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα από ένα φίλο του στο Νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, του έγιναν πέντε ράμματα, ενώ αισθανόταν έντονους πόνους στο στομάχι του, αλλά και σε όλο του το σώμα, που ήταν πρησμένο από τα χτυπήματα.

Οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει νοσηλευόμενος, για παν ενδεχόμενο, ενώ στο Νοσοκομείο, βρίσκονταν περίπου 50 φίλαθλοι της Παναχαϊκής που είχαν πάει να του συμπαρασταθούν.

Λίγη ώρα μετά και το άκουσμα της επίθεσης αυτής, μία μερίδα οπαδών της Παναχαϊκής φέρεται να επισκέφθηκε τη Θύρα 2 με άγριες διαθέσεις, καθώς τόσο η μπουτίκ, όσο και η καφετέρια, έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

Ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας μοιάζει να μην πιστεύει όλα όσα έγιναν και το χειρότερο; Εκτιμούν πως η κατάσταση θα εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο προπονητής, μοιάζουν να είναι «ανεπιθύμητοι» στην Πάτρα.
Στο νοσοκομείο, πάντως, οδηγήθηκε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά την έξοδό του από το γήπεδο, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς, οι οποίοι τον χτύπησαν.
Ο Αλέξης Κούγιας χθες το βραδυ μίλησε για το περιστατικό αυτό στον Γεωργίου στο EXTRA3. Ο Γεωργίου μετέδωσε ζωντανά πως τον είχαν δείρει και τον είχαν ξεβρακώσει. Και ο Κούγιας δήλωνε με κάθε τρόπο πως αυτό δεν συνέβη ποτέ.

news