Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το τρίτο ημίχρονο: Είχε την ουσία η Κόρινθος


Η Κόρινθος μπορεί να πρόσφερε θέαμα, αλλά σε αυτήν τη φάση του πρωταθλήματος αυτό που μετρά είναι η νίκη και το εντός έδρας 1-0 επί του Βύζαντα Μεγάρων κρίνεται πολύτιμο και «ακουμπά» το "ρετιρέe" ,έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρόδο και Ηρακλή Ψαχνών.Ο Τάσος Παυλίδης στο 47’ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με προβολή χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην "Μπάρτσα".
Η Κόρινθος διατήρησε το εντός έδρας αήττητο (τέσσερις νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες), στο πρωτάθλημα έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα, ουσιαστικά έχει 30 β., καθώς το επόμενο παιχνίδι της θα το πάρει άνευ αγώνα κόντρα στην Κερατέα, ενώ στην ομάδα περιμένουν να ενσωματωθούν τα νέα αποκτήματα, με την ελπίδα να δώσουν μεγαλύτερη ισχύ στην ομάδα.
Η ομάδα των Μεγάρων άφησε καλές εντυπώσεις, καθώς δεν κλείστηκε, αλλά δεν συνδύασε την εμφάνισή της με θετικό αποτέλεσμα.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Φίλης, Παπαευθυμίου, Σπυρόπουλος, Νικολάου, Ζάρκος (79' Μπιτσάκος), Καφαντάρης (90' Ψυχογιαννόπουλος), Παυλίδης, Μαντάς (69' Ντόμας), Δημητριάδης.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Σταυριανός, Μπαγδάτογλου, Γκούμας, Μουστάκης, Ρωμαΐδης, Παγώνης (55' Ρούσσος), Νταντάμης, Μωυσίδης, Αρκουμάνης, Στρατάκης (82' Ροβίθης), Όκουε.

*Μαθημένοι στα δύσκολα φαίνεται πως είναι οι ποδοσφαιριστές της Ρόδου, οι οποίοι με όπλο τους την πολύ καλή άμυνα και τις αντεπιθέσεις έφυγαν με το «Χ» (1-1) από τη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του 1ου ομίλου. Το χθεσινό αποτέλεσμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν ουσιαστικά χωρίς προπονητή, καθώς στον πάγκο βρέθηκε ο γυμναστής της ομάδας Μιχάλης Χαρίτος, με τον νέο τεχνικό του συλλόγου Γιώργο Σκαρτάδο να βρίσκεται μεν στο γήπεδο, αλλά να δίνει οδηγίες από την εξέδρα. Ο Απόλλων, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους που θα οδηγούσαν στην περιοχή του Σουμουλίδη, με αποτέλεσμα οι Ροδίτες να χτυπήσουν στην κόντρα και να προηγηθούν στο 21’ με τον Μανίκα. Στην επανάληψη ο Νίκος Καρούλιας ρίσκαρε στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει και στο 62’ τα κατάφερε με σκόρερ τον Βέρμπη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω κάτω στα λεπτά που απέμεναν, χωρίς όμως στο τέλος να τα καταφέρουν.
*Από κοντά ο Ηρακλής Ψαχνών που πήρε τη νίκη στα χαρτιά απέναντι στον Κεραυνό Κερατέα ο οποίος δεν κατέβηκε γιατί οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Οι παίκτες του Κεραυνού, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που «ταλανίζουν» το σύλλογο, απείχαν για ακόμη μία αγωνιστική (μετά από αυτή απέναντι στον Αίαντα Σαλαμίνας την περασμένη Τετάρτη) από τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να χάσουν στα «χαρτιά» τον αγώνα. Στην περίπτωση που υπάρξει ακόμη ένας μηδενισμός για την ομάδα του Κεραυνού
(αγώνας με Κόρινθο), τότε αυτομάτως θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα. *Επίσης και αναμέτρηση Αγία Παρασκευή - Ολυμπιακός Χερσονήσου δεν έγινε έπειτα από απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για τη «Σάντα» με αποτέλεσμα η ομάδα της Κρήτης να πάρει και αυτή το παιγνίδι στα «χαρτιά».
*Για ακόμη ένα ματς η Παναχαϊκή απογοήτευσε και έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον Ασπρόπυργο, κάνοντας ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στην ομάδα, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από επεισόδια μετά τη λήξη του.
Από νωρίς, πάντως, το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς οι οργανωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Αλέξη Κούγια, ενώ και η εικόνα της αναμέτρησης δεν βοηθούσε στο να αλλάξει η κατάσταση. Στην επανάληψη ο Ασπρόπυργος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τουρνά στο 61’, ο οποίος με πλασέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Η Παναχαϊκή συνέχισε να πιέζει χάνοντας ευκαιρίες, αλλά παίζοντας με ανορθόδοξο τρόπο. Τουλάχιστον κατάφερε να ισοφαρίσει με ακόμη ένα χτύπημα φάουλ του Λουτσιάνο στο 78’
*Ο περίπατος κάνει καλό κι όποιος έχει αντίρρηση γι' αυτό ας ρωτήσει τους παίκτες του Πανηλειακού για να του το επιβεβαιώσουν. Οι Πυργιώτες έκαναν υγιεινό περίπατο χθες στην έδρα τους απέναντι στον Παναιγιάλειο και αυτό τους έκανε καλό. Πήραν τη νίκη με 2-0 και έτσι ανάσαναν για τα καλά, καθώς βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι (απέναντι σε έναν κάκιστο Παναιγιάλειο, που δεν απείλησε καθόλου) και στο 14' ο Μπράβος έκανε το 1-0 με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 52' ο Λαμπρογεώργος (ήταν ο κορυφαίος του αγώνα), που αποκτήθηκε πρόσφατα και επέστρεψε στην ομάδα έπειτα από... περιπλάνηση τριών ετών, διαμόρφωσε το 2-0 με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ.
*«Ορθιος» έφυγε από την Αθήνα ο Πλατανιάς, που κατάφερε να πάρει τον εκτός έδρας βαθμό από τον ΠΑΟ Ρουφ, με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 1-1. Η ομάδα της Κρήτης, αφού πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της σκορ μόνο 1-0 αν και η «Αούστρια» ήταν εμφανώς καλύτερη, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μισό κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.
*Τέλος την καλύτερη φετινή εμφάνισή τους, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, πραγματοποίησαν τα Χανιά, που επικράτησαν στην έδρα τους με 5-1 του Αίαντα Σαλαμίνας και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.