Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και διεύθυνση στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τους αναγνώστες – συνδρομητές της « Φωνής Κορινθίας»

«Απευθύνομαι με την παρούσα επιστολή προς τους αγαπητούς συνδρομητές της εφημερίδας «Η Φωνή της Κορινθίας» με διττό σκοπό. Πρώτον να ευχηθώ προσωπικά στον καθένα «καλή νέα χρονιά» και απαλλαγή από το Μνημόνιο. Δεύτερον να ενημερώσω για το νέο καθεστώς ιδιοκτησιακού και διεύθυνσης της εφημερίδας μας. Οι περισσότεροι από υμάς γνωρίζετε ότι άρχισα την έκδοση του πρώτου φύλλου πριν από 30 ολόκληρα χρόνια.
Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ως ιδιοκτήτης, εκδότης και διευθυντής έζησα στιγμές βαθιά χαραγμένες στα κατάβαθα της ψυχής μου. Στην αρχή, στα πρώτα χρόνια της έκδοσης για διάφορους λόγους και αιτίες, η εφημερίδα ήταν ειλικρινής, αλλά σκληρή χωρίς μεγάλη δημοσιογραφική πείρα. Νόμιζα, πως εγώ είχα πάντα δίκαιο και ήμουν -ίσως- σκληρός στην κριτική έναντι δημοσίων προσώπων. Μετά την παρέλευση της πρώτης δεκαετίας συνειδητοποίησα τους σχετικούς νόμους και έγινα πιο ανθρώπινος. Κατάλαβα ποιος ήταν ο νέος μου ρόλος μέσα σε μια κοσμοθαλασσά και μπροστά στον ολετήρα ιερών και οσίων.
Προσπαθήσαμε τόσον εγώ προσωπικά, όσον το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον αλλά και οι εθελοντές συνεργάτες της εφημερίδας, που βρήκαν ένα «ελεύθερο βήμα» έκφρασης στις σελίδες της Φωνής της Κορινθίας, να φανούμε αντάξιοί σας. Έτσι, φτάσαμε μέχρις εδώ και πέρασαν 38 ολόκληρα χρόνια σκληρής ιδιωτικής εργασίας στο σύνολό της. Μέσα στα πλαίσια της πρόθεσης συνταξιοδότησης αναζήτησα αντικαταστάτη, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί θέλουν να αγοράσουν το αρχείο και τα δικαιώματα της εφημερίδας, αλλά ο κόπος μιας ζωής, να στηθεί αυτό το φύλλο, που κρατάτε στα χέρια σας, δεν μετριέται με το χρήμα. Έψαξα στην τοπική αγορά εργασίας να βρω αντικαταστάτη -εδώ οφείλω να πω ότι κανένα από τα τρία μας παιδιά δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα να είναι εκδότες λόγω επαγγελμάτων. Το ίδιο και οι σύζυγοί τους- αλλά δεν βρήκα το κατάλληλο πρόσωπο ακόμη. Η ευθυνοφοβία, το υπαλληλίκι και η σκληρή, υπεύθυνη εργασία του εκδότη έκαναν πολλούς να μου πουν κατάφατσα ότι δέχονται να γίνουν διευθυντές της εφημερίδας, αλλά για εκδότες «είναι βαριά τα καλογερικά». Μπροστά στην ανάγκη να βγω σε σύνταξη παρέδωσα τα ηνία της ιδιοκτησίας στην Ομόρρυθμη Εταιρεία της ταυτότητας της εφημερίδας με διαχειρίστρια την σύζυγό μου Ελένη, την οποία ευχαριστώ για την συμπαράστασή της. Προσωπικά θα παραμείνω ειδικός σύμβουλος έκδοσης και η «Φωνή της Κορινθίας» θα βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου. Πάντα υπεύθυνη, ενημερωτική με σκοπό να επιτελέσει το έργο της με τη συμπαράσταση όλων σας. Εδώ θα είμαστε. Σας ευχαριστώ, που στηρίξατε την προσπάθειά μας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.»
                                                                                                        Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

                                                                                                         Κόρινθος, 31-12-2010

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ