Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Γ.Δέδες:"Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε την διάβρωση


Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γιώργος Δέδες, επισκέφτηκε το παραλιακό κομμάτι της Κορινθίας, από το Δερβένι μέχρι το Λέχαιο, ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η διάβρωση..των ακτών. Μετά την ενημέρωση που του έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την επίβλεψη των έργων, έκανε τις παρακάτω διαπιστώσεις:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούμε ενδελεχώς από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες  για  το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της δυτικής Κορινθίας και όλης της παραλιακής ζώνης. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς αφορά όχι μόνο την περιουσία των πολιτών, αλλά και έργα υποδομής που καταστρέφονται. 
Κάποια τεχνικά έργα  βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δείξει ότι καταρχήν αποδίδουν στην περιοχή που έχουν κατασκευαστεί. Πρέπει να συνεχίσουμε γρήγορα, επαναξιολογώντας τη μελέτη του κ. Μουντζούρη. Πρώτη επιλογή στις παρεμβάσεις μας, οι περιοχές άμεσης επικινδυνότητας. Είναι τραγικό το πρόβλημα ειδικά στην δυτική Κορινθία, και αν χθες ήταν πρόβλημα μόνο της δυτικής Κορινθίας, τώρα πλέον γίνεται πρόβλημα ολόκληρης της παραλιακής ακτο γραμμής, από τα Μαύρα Λιθάρια μέχρι το Δήμο Κορινθίων. Είναι σαφές ότι απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων και των Δήμων της κάθε περιοχής , αλλά και των τοπικών κοινωνιών. Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες σ΄ αυτή την διαδικασία, ώστε να διεκδικήσουμε τα αναγκαία κονδύλια  και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα και ριζικά το πρόβλημα.
Αυτό είναι που μεταφέραμε στον Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος με ιδιαίτερη ευαισθησία  και προσοχή έσκυψε πάνω στο θέμα και συμφωνήσαμε να πάρουμε  από κοινού την πρωτοβουλία  για άμεσες ενέργειες, για  άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες  διαδικασίες  που θα γίνουν τμηματικά, αλλά θα έχουν άμεση, ουσιαστική,  και μόνιμη αντιμετώπιση του
».