Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δεν εξελέγη ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και των Επιχειρήσεων

Άκαρπη απέβη η εκλογική διαδικασία στο Περιφερειακό συμβούλιο για την ανάδειξη αφού κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων και να αναλάβει τον σηνατικότατο ρόλο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων. Υποψήφιοι. Ήσαν οι:


  1. Ανδρέα Κατσούλα, Δικηγόρος με έδρα την Τρίπολη.
  2. Γιώργο Μπουλούκο, Δικηγόρο
  3. Περικλή Ξηρογιάννη, Δικηγόρος Καλαμάτας.
  4. Παναγιώτη Μπαζίγο, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου
  5. Αλέξανδρο Παπαδά, κάτοικος Κορίνθου.
Κατά την πρώτη ψηφοφορία Συνολικά, ψήφισαν 51, έγκυρα ήταν τα 49 ψηφοδέλτια, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά.
Έλαβαν:
  1. Κατσούλας 3
  2. Μπουλούκος 31
  3. Ξηρογιάννης 15
  4. Μπαζίγος 0
  5. Παπαδάς 0
Έγινε  νέα ψηφοφορία μεταξύ του κ. Μπουλούκου και του κ. Ξηρογιάννη. Στη δεύτερη ψηφοφορία, ψήφισαν 51, έγκυρα ήταν τα 47 ψηφοδέλτια, ενώ βρέθηκαν και τέσσερα λευκά.
  1. Έλαβαν: Μπουλούκος 30
  2. Ξηρογιάννης 17
  3. Λευκά 4.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι, επειδή απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (2/3), δηλαδή 34 ψήφους και επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν έλαβε τόσες ψήφους, στη σημερινή διαδικασία δεν εκλέγεται Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και ης Επιχείρησης.
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν μία πολύ σοβαρή και μάλιστα η πρώτη ήττα που δέχθηκε χθές βράδυ στην Τρίπολη η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»
Ο προτεινόμενος από τον κ.Τατούλη δικηγόρος κ. Γιώργος Μπουλούκος συγκέντρωσε στην δεύτερη ψηφοφορία 30 ψήφους έναντι 17 του κ. Ξηρογιάννη που στήριξε ο συνδυασμός «Δυνατή Πελοπόννησος» του κ. Δημήτρη Δράκου..
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τατούλης έχει 31 περιφερειακούς συμβούλους και πρέπει να προσθέσουμε και τον εκπρόσωπο των οικολόγων κ. Μπούκλη που είχε δημόσια δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον κ. Μπουλούκο.
Ετσι λοιπόν θα έπρεπε ο κ. Μπουλούκος να πάρει 32 ψήφους..
Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τον περιφερειάρχη και ολόκληρο τον συνδυασμό που είχε την πρώτη απώλεια στην μυστική ψηφοφορία που έγινε…!!
Οι λόγοι για τους οποίους οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της δεν ψήφισαν τον προτεινόμενο από τον περιφερειάρχη.
Να σημειώσουμε ότι ο σχεδόν ανεξάρτητος κ. Σαραβάκος ψήφισε ανοικτά τον κ. Μπουλούκο.
Επίσης τα 4 λευκά ανήκουν 2 στο ΚΚΕ ακόμα ένα είναι του κ. Πετράκου..και το άλλο αναζητείται…!
Ο κ. Ξηρογιάννης δικηγόρος από την Καλαμάτα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ πήρε 17 ψήφους. Δηλαδή ΟΛΟΥΣ του ΔΡΑΚΟΥ και έναν επιπλέον από την πλειοψηφία..!!!

Στο δεύτερο θέμα εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου. Πρότεινε τη σύσταση δύο επιτροπών, της επιτροπής προγραμματισμού, ανάπτυξης και επενδύσεων και της επιτροπής κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας.
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις αρμοδιότητες των δύο επιτροπών οι οποίες πρότεινε να αποτελούνται από εννέα μέλη τακτικά και εννέα αναπληρωματικά. Ο Δημήτρης Δράκος τόνισε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τη σύσταση αυτών των επιτροπών, αλλά τόνισε ότι πρέπει να διευκρινιστεί ποιο ρόλο θα έχουν οι επιτροπές και πρότεινε να είναι 11μελης.
Ο Νίκος Γόντικας τόνισε ότι «θα συμμετέχουμε στη διαδικασία αν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση για συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επιτροπές».
Ότι συμφωνεί με τη δημιουργία των επιτροπών τόνισε ο Θανάσης Πετράκος και ζήτησε να διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο ρόλος τους. Ζήτησε οι επιτροπές να αποτελούνται από πέντε μέλη της πλειοψηφίας και τέσσερις της μειοψηφίας.
Ο Λάμπρος Μπούκλης είπε ότι θέτει υποψηφιότητα και για τις δύο επιτροπές και τόνισε ότι αν δεν παραχθεί έργο από το περιφερειακό συμβούλιο και συνεχιστεί αυτό το κλίμα, σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από τη θέση του!
Ο Περιφερειάρχης είπε ότι άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις της μειοψηφίας και είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα περιφερειακό συμβούλιο στη βάση της άρνησης. Ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει το περιφερειακό συμβούλιο.
Στόχος της πρώτης επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν θα σταματά σε προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες και η δεύτερη επιτροπή στόχος είναι να αναπτύξει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή δομή. Ακολούθησε ψηφοφορία. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση για τη σύσταση των δύο επιτροπών.
Η πρόταση Πετράκου που προέβλεπε οι επιτροπές να αποτελούνται από πέντε μέλη της πλειοψηφίας και τέσσερις της μειοψηφίας απορρίφθηκε. Η πρόταση Δράκου που προέβλεπε οι επιτροπές να είναι 11μελης επίσης απορρίφθηκε.
Τελικά, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση που προέβλεπε οι επιτροπές να αποτελούνται από εννέα μέλη. Δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολούθησε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου