Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγή του καιρού με χιόνια και στην Αττική


Χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρό παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενίσχυση των βοριάδων αναμένονται από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική, στα βόρεια προάστια.
Για αύριο Πέμπτη 09/12, προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προς το βράδυ οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, και σταδιακά τη νύχτα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με σήμερα.
Η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει από την Παρασκευή 10/12, με τον υδράργυρο σε σημαντική πτώση από τα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά της χώρας. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και αργότερα της κεντρικής Ελλάδας.
Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ.
Το Σάββατο 11/12 στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδικά και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.
Την Κυριακή 12/12 στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και 7 με 8 Μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Σε χαμηλά επίπεδα και η θερμοκρασία με ισχυρό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια.

naftemporiki.gr