Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστή επί έξι ώρες για τα οχήματα η Πανεπιστημίου την Κυριακή

Από τις εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα είναι η οδός Πανεπιστημίου, από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.Στη διάρκεια της ημέρας, θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές, ενώ ξεχωριστό κομμάτι θα αποτελούν οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.
Πρόκειται για τη δεύτερη ημερήσια πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος και μεταξύ άλλων αποτελεί «πρόβα» για τη μόνιμη πεζοδρόμηση, που προβλέπεται στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Αθήνα 2014».

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων έχει ως εξής:
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (10.00' - 16.00')
GREENPEACE
Η Ομάδα Άμεσου Διάλογου θα δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε εναλλακτικά χάρτινα στολίδια για Πράσινα Χριστούγεννα.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ - ΚΕΑΝ
Το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον, το planetbook, με 700 ερωτήσεις για τη γη, τον αέρα, το νερό και τον ήλιο έχει στόχο να μαζέψει ο κάθε παίκτης τα κομμάτια ενός παζλ και να ξαναφτιάξει τη γη.

ΑΡΧΕΛΩΝ
Μία κινητή έκθεση για τον εθελοντισμό και την προστασία των θαλασσίων χελωνών καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με τίτλο "Ο Κύκλος του Νερού" για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των υδατικών πόρων και την εξοικονόμηση νερού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Περιβαλλοντικά εργαστήρια για Χριστουγεννιάτικες Κάρτες με θέματα από τον μαγικό κόσμο των ζώων και των πουλιών καθώς και φαγώσιμα στολίδια για τα πουλιά από τα "Ξεφτέρια".

ΑΡΣΙΣ
"Δράση στο Δρόμο" από εθελοντές και παιδιά για την δημιουργία ενός πολύχρωμου και διαφορετικού δέντρου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Περίπτερο με κάρτες και δώρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έκθεση φωτογραφίας από αποστολές της οργάνωσης σε Ουγκάντα και Αϊτή.

ΕΛΛΗΝΙΚO ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φυσαλίδες με νερό, σαπούνι και άλλα καθημερινά αντικείμενα.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Χριστουγεννιάτικο παζάρι με στολίδια, βιβλία, χειροποίητα είδη.

SPECIAL OLYMPICS HELLAS
Με σύνθημα "Θέλουμε ασφαλείς δρόμους" θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού για τους αγώνες και τον εθελοντισμό.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ"
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια και παιχνίδι προσομοίωσης για τις συνέπειες της οδήγησης σε κατάσταση μέθης.

STREET PERFORMANCES - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
OPER(O) - 13.00' και 15.00' (διάρκεια 20')
Με σκηνικό το δρόμο, με ορχήστρα ένα πιάνο, ένα βιολί και ένα κλαρινέτο, με όπλο τις φωνές και την αστείρευτη ενέργειά τους, η ομάδα Oper(O) ετοιμάζει μια έκπληξη τραγουδώντας Όπερα στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας.

Πανεπιστημίου 10
"Κυριακή" Ομάδα βλακlist - 13.30' (διάρκεια 20')Με μέσο το Νομισματικό Μουσείο, οι βλακlist στήνουν μια κυριακάτικη γιορτή από το παρελθόν με μια εικαστική εγκατάσταση επί του κτηρίου.
Μουσική επιμέλεια Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Χορεύουν: Ελίνα Λογαρίδου, Μικαέλα Μικάμη κ.α. και ποδηλάτες από τις ποδηλατικές ομάδες της Αθήνας. (σύλληψη Μαργαρίτα Αμαραντίδη)

"Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα" - 12.00' και 14.00 (διάρκεια 40')Μία από τις πιο επιτυχημένες bar performances των τελευταίων ετών. Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη, Παίζουν: Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλλιεράτου. Μουσική: Μάνος Ροβίσης

Πανεπιστημίου 10
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Μια ποπ μπάντα που ροκάρει. Οι Μέλισσες από την πρώτη τους ήδη δισκογραφική δουλειά ξεχώρισαν και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

ΤΡΙΦΩΝΟ
Η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής σε αγαπημένα τραγούδια από την προηγούμενή τους δουλειά τους με τη Λίνα Νικολακοπούλου ("Να μ'αγαπάς") καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια.

Μαριέττα Φαφούτη
Η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα σε μουσική που θυμίζει μιούζικαλ των 60's και 70's στολισμένα με έναν σύγχρονο ποπ αέρα.

NALYSSA GREEN
Τραγούδια από τον δίσκο "Barock". Η μπάντα αποτελείται από τον Bagg στα τύμπανα και τον Stam στην ηλεκτρική κιθάρα και το μπάσο. Η Ναλύσσα τραγουδάει, παίζει πλήκτρα, κιθάρα και θέρεμιν.

THE MEDUSΑS
Νεοσύστατο μουσικό σχήμα με εναλλακτικό ήχο.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΚΑΚΙ
Επίδειξη- σιμουλτανέ στις 12.00' και επιδαπέδιο μεγάλο σκάκι για το κοινό.

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

BREAK DANCERS

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Μουσική από τον BEST 92,6 και ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7 σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

LIVE GRAFFITI
Ο συνεργάτης της Athens Voice Billy Γρυπάρης θα ζωγραφίσει για το κοινό

in.gr