Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Ταγαράς: «Είμαστε ανθρώπινοι, δημιουργικοί, χωρίς μεγάλα λόγια»



Το Καμάρι, το Λουτρό τα Πιτσά και το Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, ο Νομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.
Ο Νίκος Ταγαράς είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους κατοίκους ζεστά και ανθρώπινα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις δυσκολίες που περνά σήμερα η χώρα μας, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Εκτενής υπήρξε η αναφορά του Νίκου Ταγαρά στα έργα, που υλοποιήθηκαν την τελευταία οκταετία στο Δήμο Ξυλοκάστρου. Χωρίς μεγάλα λόγια λειτούργησε τα οκτώ χρόνια της νομαρχιακής του θητείας. Επέλεξε το δρόμο των έργων και της υλοποίησης των δεσμεύσεων του προς τους πολίτες. Σημαντική δέσμευση που υλοποιήθηκε είναι η Λιμνοδεξαμενή των Πιτσών. Το Μάρτιο του 2006, επετεύχθη η χρηματοδότηση για την κατασκευή ταμιευτήρα χωρητικότητας 300.00 κ.μ. ο οποίος κατά τους χειμερινούς μήνες αποθηκεύει το νερό δύο χειμάρρων και αγωγού μεταφοράς προς το αρδευτικό δίκτυο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πιτσών (ΤΟΕΒ), που είναι και ο τελικός αποδέκτης και χρήστης του μεγάλου αυτού έργου. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2006 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 2006. Το έργο της κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής είναι το μοναδικό αυτού του είδους που εκτελέστηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και ουσιαστικά έχει πιλοτικό χαρακτήρα. Λύνει το χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, το οποίο έχει άμεσες συνέπειες στην αγροτική παραγωγή, αξιοποιώντας νερό που κατέληγε στη θάλασσα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.408.000 ευρώ.
Μικρότερα έργα εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 145.300 ευρώ ολοκληρώθηκαν στο Καμάρι, το Ξυλόκαστρο και τα Πιτσά, στηρίζοντας τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.
Το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης του νομού. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, κατασκευάστηκαν και προγραμματίζονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.417.000 ευρώ, που έδωσαν νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή και έβαλαν σε τροχιά ανάπτυξης τον ορεινό όγκο της Ζήρειας. Παράλληλα με το Αθλητικό και Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο οδικό δίκτυο του βουνού. Το 2007 ολοκληρώθηκε η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Τρίκαλα, Οροπέδιο, Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ. Το 2009 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση κατασκευής του περιφερειακού δρόμου των Τρικάλων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το Νοέμβριο του 2010 δημοπρατείται η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου Τρικάλων, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ. Εκπονείτε η μελέτη για την κατασκευή του νέου δρόμου Ξυλόκαστρο, Χαρτσιάνικα στον άξονα Ξυλόκαστρο, Τρίκαλα μήκους 7,5 χ.λ.μ, ο οποίος θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των ορεινών χωριών και στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Το κόστος της μελέτης είναι 150.000 ευρώ. Για συντηρήσεις και βελτιώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ξυλοκάστρου, δαπανήθηκαν συνολικά 6.427.800 ευρώ. Στο τομέα της εκπαίδευσης, για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Πιτσά και το Ξυλόκαστρο, δαπανήθηκαν συνολικά 400.000 ευρώ. Για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Ξυλόκαστρο δαπανήθηκαν 30.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν και εκτελούνται στο Δήμο Ξυλοκάστρου, αγγίζει τα 12.716.835 ευρώ.
Ο Νίκος Ταγαράς πιστεύει στον άνθρωπο και σε αυτόν απευθύνεται από καρδιάς, γι’ αυτόν δημιουργεί, στοχεύει, υλοποιεί. Με σεβασμό και έργα ανάπτυξης για την Κορινθία.

Ο Νίκος Ταγαράς σήμερα Δευτέρα , το πρωί περιόδευσε στην αγορά του Κιάτου , ενώ το απόγευμα επισκέπτεται τα χωριά

ΣΤΕΦΑΝΙ 17:00
ΑΛΑΜΑΝΟ 17:45
ΕΞΑΜΙΛΙΑ 18:15
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ 19:00