Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερβολές και λασπολογία για Δημήτρη Σκουρα

Η μάχη στο Ξυλόκαστρο θα είναι πολύ δύσκολη και θα κριθεί σε λεπτομέριες. Είναι σίγουρο οτι στον πόλεμο αυτό θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. Ηδη πήραμε μία πρόγευση της ατμόσφαιρας που θα δημιουργηθεί μπαίνοντας στην τελική ευθεία και όσο θα πιέζουν τα πράγματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό αλλά είναι σίγουρο οτι θα είναι χειρότερη από κάθε άλλη.
Στο Ξυλόκαστρο τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε μια συντονισμένη προσωπική επίθεση στον κ. Σκούρα από την επιτελική ομάδα του κ. Κλαδούχου, που διαδίδει με δελτία τύπου:
Α) Μοναδικό κίνητρο της επανόδου του Δ. Σκούρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να πάρει ρεβάνς και να εκδικηθεί όσους δεν τον ψήφισαν το 2002!!!
Β) Ο κ. Σκούρας βιοπορίζεται από την Τ.Α. και προσβλέπει στο μισθό του Δημάρχου!!! Δεν ξέρουμε ποιος συνέλαβε αυτή την ιδέα να επιτεθούν τόσο βίαια σε προσωπικό επίπεδο κατά του τέως Δημάρχου κ. Σκούρα, πάντως πιστεύουμε ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος τακτικής.
Ο Δ. Σκούρας είναι ευρύτατα γνωστός για τη δημόσια παρουσία του. Έχει εξαίρετη εικόνα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αλλά και σε όλη την Κορινθία.
Η προσωπική σπίλωση του Σκούρα δεν είναι εύκολη και μάλλον θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.
Όπως και να το κάνουμε, κανένας δεν πείθεται ότι ο Σκούρας έχει τέτοια ταπεινά κίνητρα, ούτε οι «κολλητοί» τους.
Δεν υπήρξε ποτέ δεκαρογλύφτης, δεν έχει δώσει ποτέ αφορμές για να θεωρηθεί εκδικητικός ήρεβανσιστής. Προφανώς τα γνωρίζουν αυτά, επομένως προς τί
αυτή η ανοικτή και άσκοπη επίθεση που ασφαλώς κατεβάζει το επίπεδο της αντιπαράθεσης;
Μόνη λογική πολιτική εξήγηση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι επέλεξαν συνειδητά να ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο για να προκαλέσουν συσπείρωση και πόλωση.
Η αντίδραση του Δ.Σκούρα.
«Δε θα ασχοληθώ άλλο με τις συκοφαντίες και τη λάσπη. Έχω ήδη απαντήσει σε αυτές τις αθλιότητες.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών του Καλλικράτη, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για να αναλωθούμε σε τέτοιες τακτικές. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι συμπολίτες έχουν κρίση, μνήμη και γνώση.»
Ο κ. Δ. Σκούρας είναι ικανοποιημένος από τις επαφές που έχει το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως από τα «μηνύματα» που παίρνει από τους ίδιους τους συμπολίτες του. Ο ίδιος γνωρίζει να «διαβάζει» πολύ καλά το κλίμα που επικρατεί πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση κι αυτή τη φορά φαίνεται ότι η ικανοποίησή του κάτι φανερώνει. Ο Σκούρας κινείται δραστήρια και έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί από όλους τους πολιτικούς χώρους παρέχουν στήριξη και ένταξη στο συνδυασμό του


ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Αντώνης Κλαδούχος, ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κινείται αυτήν την χρονική περίοδο κυρίως προς την περιοχή Ευρωστίνης, στην οποία προσπαθεί να απλώσει την επιρροή του. Στο στρατόπεδο του Κλαδούχου θα γίνει μεγάλη μάχη κορυφής. Ο αντιδήμαρχος Τάκης Ψαράκης πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της συναδέλφου του Χριστίνας Καζάνη. Με δεδομένο οτι ο γιατρός σύζυγός της έχει ισχυρές προσβάσεις στην Ευρωστίνη , καθώς είναι από το Δερβένι και καταγωγή από το Χελυδόρι ,,τα πράγματα είναι δύσκολα και εδώ και θέλει πολύ αγώνα για να το κατορθώσει ..!

Σφίγγα έχει γίνει ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας. Ασφαλώς θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τρία ερωτηματικά. Να απόσχει από τις εκλογές του Νοεμβρίου, να ενταχθεί στο ψ η φ ο δ έ λ τ ι ο του Α. Κλαδούχου όπου ιδεολογικά πρόσκειται ή στο ψηφοδέλτιο του Δ. Σκούρα με τον οποίον έχει καλύτερη χημεία;

Ο κ. Γιάννης Ζάρρος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά δεν θα απουσιάσει από τις δημοτικές εκλογές αφού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του ανιψιού του Ανδρέα για τον οποίο πιστεύει ότι αξίζει τα καλύτερα. Και εμείς το πιστεύουμε αυτό.


Η νομαρχιακή σύμβουλος, πρώην Αντινομάρχης Άννα Κοντονή, δεν έχει δώσει ακόμη επίσημα δείγματα περί της συμμετοχής της σ’ αυτές τις εκλογές. Έχει να διαλέξει τρεις δρόμους. Πρώτον να μην είναι υποψήφια, να μπει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο ή σ’ αυτό του Δ. Σκούρα, στο Ξυλόκαστρο