Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Άντε πιάστε τον και ...πάρτε του το ρόπαλο


Ο Παναθηναϊκός "κόλλησε" και φέτος στην Καβάλα και στην κορυφή της βαθμολογίας είναι πλέον ο Ηρακλής που νίκησε τη Λάρισα, ενώ στην Κρήτη ο Εργοτέλης δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στην Ξάνθη.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 1-0

Συνέχεια στην ξέφρενη πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λάρισας. Οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν, κόντρα στη ροή του αγώνα να επικρατήσουν με 1-0 όταν στο 29΄ ο Πάμπλο Λίμα εκτέλεσε δυνατά από την δεξιά πλευρά το φάουλ, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και αντί να καταλήξει σε συμπαίκτη του ο Κουζέν έβαλε το κεφάλι στην προσπάθεια να διώξει όμως άθελά την έστειλε στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστία). Λίγο πριν την εκπνοή, και πιο συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις, ο Χαραλαμπίδης κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω του αφού προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες όλων πλην των ανθρώπων της φιλοξενούμενης. Ο Ηρακλής με κεφαλιά του Γιάκομπ πέτυχε και δεύτερο γκολ όμως αυτό ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Ρουμάνου στον Νταμπίζα. Απόρροια αυτού ήταν η φάση του 81ου λεπτού με το μαρκάρισμα του Χοσέμι στον Μπλάζεκ να μην καταλογίζεται ως πέναλτι από τον Χαραλαμπίδη που στιγμάτισε με ένα ακόμα μεγάλο λάθος το παιχνίδι και με την ΑΕΛ έχει δικαιολογημένα παράπονα. Δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Ταυλαρίδης έπεσε θύμα των νεύρων του αφού το μαρκάρισμά του επάνω στον Γιάκομπ του κόστισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους "βυσσινί" ήρθε στο 90΄με τον Μακίνουα να υποδέχεται τη μπάλα μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής. Στο πλασέ που επιχείρησε κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ κλοτσώντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη ευκαιρία και την δυνατότητα να πάρει η Λάρισα ένα βαθμό.Λίγο πριν το φινάλε τόσο ο Χαραλαμπίδης όσο και ο τέταρτος κ. Παππάς έκλεισαν τα μάτια σε χτύπημα του Κανόμπιο στον πεσμένο Παπαστεριανό, ενώ ο ρέφερι έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Μπλάζεκ και την κόκκινη στον Πίτου Γκαρσία.
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσαμπής, Χοσέμι, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεργιανός, Σίσιτς (Καρλίνιος 89'), Κομπαγιάσι (Στοστ 75'), Μάρα (Πίτου Γκαρσία 59'), Γιάκομπ.
ΑΕΛ:Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο (Ταλ 85'), Γκέρεμι (Μακίνουα 69'), Ρομέου, Μετίν (Σίμιτς 77'), Κανόμπιο, Μπλάζεκ, Κουζέν.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Η περσινή ιστορία επαναλήφθηκε στην Καβάλα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ με δική του κεφαλιά στο 79΄ ήταν αυτός που και φέτος έβαλε την υπογραφή του στο τελικό 2-2 με τους «Αργοναύτες». Ο Παναθηναϊκός για 3ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να κερδίσει την Καβάλα, που σε ορισμένα διαστήματα έβγαλε σύνδρομα τύπου«Μπαρτσελόνα» για τους Πράσινους και τους έκανε να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Ευτυχώς για την ομάδα του Νιόπλια υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο οι Σισε και Γκαρσία. Οι Πράσινοι μπορεί να ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή φάση (12’) χάρη στην εξαιρετική πάσα-χάδι του Νίνη και την εκτελεστική ικανότητα του Σισέ, όμως στην συνέχεια παρουσίασαν συμπτώματα παιδικής χαράς. Κάποιοι από τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια ξέχασαν γρήγορα το πάθημα «Μπαρτσελόνα» και νόμισαν ότι με το 1-0 είχαν «πιάσει τον παπά από τα... μούσια». Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία του Καραγκούνη στο κέντρο και τον ερασιτεχνισμό που επέδειξε ο Μαρίνος στην δεξιά πλευρά της άμυνας οι παίκτες του Οκούκα κατάφεραν να γυρίσουν με χαρακτηριστική ευκολία το ματς καθώς στο 30΄ ο Ντουγκλάο με κεφαλιά, στην "καρδιά" της άμυνας του Παναθηναϊκού, μετά από φάουλ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Αμπντούν ισοφάρισε και στο 33΄ ο Ντάρσβιλ με κεφαλιά προ του Μπουμσόνγκ, έφερε... τούμπα το ματς. Όμως στο 79΄ ο Λέτο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Σισέ πηδώντας στον Θεό έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Βαγέχο για το 2-2. Στο 90΄ οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Καρντόσο στον Λέτο, με τον Κάκο να δείχνει ότι υπήρξε φάουλ εκτός περιοχής.
Καβάλα: Βαγέχο, Πετκάκης (67΄ Ντικρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (77΄ Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουτσίτσεβιτς, Ντάρσβιλ (56΄ Ογκμπέτσε)
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ (71΄ Κατσουράνης), Καντέ, Μαρίνος (60΄ Ιωαννίδης), Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού (46΄ Λουίς Γκαρσία), Λέτο, Σισέ.


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ 1 – 0

Ο Εργοτέλης συνέχισε με νίκες στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης σε ένα μέτριο παιχνίδι, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 64ο λεπτό ο Ρομάνο. Μετά από μία εξαιρετική ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο
Χρυσοφάκης από τα δεξιά, βρήκε τον Λεάλ που σέντραρε, ο Μπούντιμιρ δυσκολεύτηκε στο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, τον “βόλεψαν” όμως οι κόντρες και έδωσε μία έξυπνη πάσα στον Ρομάνο, με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ χωρίς να αφήσει τη μπάλα να σκάσει κάτω και... 1-0! Ένα σκορ που “κλειδώθηκε” μετά την αποβολή του Μπέρτου ένα λεπτό αργότερα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Ρομάνο, Ολίσε (80΄ Χρυσοφάκης), Μπέτο, Βερπακόφσκις (58΄ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ (91; Καρέλης), Λεάλ
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι, Γκλέισον, Στιούαρτ, Στρμπα (83΄ Μάνταλος), Φλίσκας, Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι (55΄ Μπεκαμέγκα)

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σήμερα, όμως, στη δεύτερη ημέρα της τρίτης αγωνιστικής, το μενού είναι ακόμα πιο χορταστικό με πέντε παιχνίδια.
Στις 16:00, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αφού είναι πια γνωστό εις πάσι πως η Κέρκυρα αναγκάζεται να παίζει “εκτός έδρας” κάθε αγωνιστική, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ φιλοξενεί τον Ατρόμητο, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Το “κύριο πιάτο” είναι στις 18:15 και περιλαμβάνει τρία παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου θέλοντας να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, απέναντι όμως σε μία πολύ δύσκολη ομάδα, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Άρη που προέρχεται από τη μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στις Σέρρες, με μόνο στόχο να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς και να μην έχει απώλειες. Ο Πανσερραϊκός, όμως, που είναι και η μοναδική ομάδα χωρίς πόντο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Τέλος, στις 20:30, η τρίτη αγωνιστική θα κλείσει στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, ήδη έχει βάλει τέσσερις βαθμούς στο “σακούλι” του και πηγαίνει στην Αθήνα χωρίς άγχος.