Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 19/9 το πρωί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Σπάρτης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου με παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου.
Στη συνέχεια, ο Δ. Δράκος συμμετείχε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις για επέτειο της Γενοκτονίας των Μικρασιατών και Ποντίων και κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στη Σπάρτη, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα.
Ο Δ. Δράκος επισκέφτηκε και την Επισκοπή και ευχήθηκε προσωπικά στον Μητροπολίτη κ. κ. Ευστάθιο για την αυριανή ονομαστική του εορτή.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δ. Δράκος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας καθώς και με ομάδα Βιοκαλλιεργητών, στη διάρκεια των οποίων τονίστηκε η σημασία του γενικού αλλά και ειδικού αναπτυξιακού σχεδιασμού στον Αγροτικό Τομέα. Ο Δ. Δράκος δεσμεύτηκε για την δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στην Πελοπόννησο με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δεδομένα υπάρχουν στη Γεωργία και στο αγροτικό εισόδημα. Σκοπός του Συμβουλίου πρόκειται να είναι η καταγραφή αλλά και ο σχεδιασμός όλων των παραμέτρων εκείνων που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε μια επιτυχημένη πορεία αγροτικής ανάπτυξης.
Ο Δ. Δράκος επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Κέντρου Επιμόρφωσης Αγροτών σε επιστημονικό επίπεδο, με σκοπό την άμεση ενημέρωση σε θέματα τεχνολογίας αλλά και νέων καλλιεργειών, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα καταγράφει αλλά και θα προτείνει τάσεις σε όλο τον αγροτικό κόσμο.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Δ. Δράκος βρέθηκε στο Γύθειο Λακωνίας και συνάντησε αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ ξεναγήθηκε και στη τοπική εμποροπανήγυρη. Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε ολόκληρη τη πόλη, ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες, συνομίλησε μαζί τους και κατέγραψε τους προβληματισμούς τους, όπως το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια. Ο Δ Δράκος τόνισε την σημασία της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού που αντιμετωπίζει όχι μόνο το Γύθειο αλλά και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα παίξει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική επίλυσή του.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Δ. Δράκος μετέβη στα χωριά Κιβέρι, Μύλους, Σκαφιδάκι και Νέα Κίο, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με κατοίκους και με τοπικούς φορείς.


Τη Δευτέρα 20/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος επισκέπτεται τη Μεσσήνη θα παραβρεθεί στην κάθοδο της σεπτής εικόνας της Θεοτόκου. Θα παραμείνει στην περιοχή για επαφές και συνομιλίες με κατοίκους και τοπικούς φορείς, ενώ το απόγευμα, θα παρευρεθεί στις 6.00 μ.μ. στα εγκαίνια της νέου κτιρίου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ,στην Τρίπολη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Ο Δημήτρης Δράκος ο υποψήφιος αιρετός περιφερειάρχης για την Πελοπόννησο μετά από 16 χρόνια έχει μάθει να δίνει μάχες και ήταν όλες νικηφόρες. Βέβαια, αυτή τη φορά υπάρχουν νέα δεδομένα. Όχι μόνο γιατί έχει εκ των πραγμάτων διευρυνθεί η εκλογική βάση, αλλά κυρίως γιατί οι εκλογές διεξάγονται σε ένα αφυκτικό πολιτικό-κοινωνικό και κυρίως οικονομικό πλαίσιο.
Βρήκαμε τον Δ. Δράκο με το επιτελείο του στην Τρίπολη, εκεί από όπου ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία του.
Είστε αισιόδοξος; Στο ερώτημα η απάντηση είναι καταπέλτης. «Χρειάζεται αγώνας» λέει και το εννοεί. «Ξέρω ότι ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος με όλα όσα συμβαίνουν. Το Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει τα νοικοκυριά σε μαρασμό. Οι άνεργοι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1.000.000. Αυτοί οι αριθμοί προκαλούν φόβο στην κοινωνία και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι στα λόγια μας. Πρέπει να προτείνουμε λύση». «Πώς μετριέται στην Πελοπόννησο το πέρασμα του ΔΝΤ;» «Οι αριθμοί είναι αποθαρρυντικοί» λέει ο κ. Δράκος. «Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 10% από 6% που ήταν ένα χρόνο πριν και η τουριστική κίνηση μειώθηκε επίσης κατά 10%. Αν σε αυτά τα μεγέθη προστεθούν και τα αγροτικά προϊόντα που θα μείνουν αδιάθετα αλλά και τα λουκέτα που συνεχίζουν να μπαίνουν στην τοπική αγορά, η εικόνα θα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη».
Όμως παρά τα όσα αρνητικά συμβαίνουν βλέπει διέξοδο, και επιμένει ότι υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν, αρκεί κανείς να το θέλει και να επιμένει. Και επιμένει, γιατί ως γνήσιος αυτοδιοικητικός, ξέρει καλά ποιά είναι τα τρωτά σημεία του Καλλικράτη. Δηλαδή, όπως εξηγεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσπαρτος φόβος του κόσμου ότι οι κωμοπόλεις αλλά και τα χωριά που θα ενταχθούν στα νέα μεγάλα αυτοδιοικητικά σχήματα, τους νέους διογκωμένους δήμους και τις Περιφέρειες, θα εγκαταλειφτούν στη μοίρα τους. «Είναι στο χέρι μας να πείσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε καινούρια πράγματα. Η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Παράγει ποικιλία πολύτιμων αγαθών. Επίσης συνεχίζει να αποτελεί προσφιλή προορισμό Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών. Αυτό εμείς θα το στηρίξουμε και θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο για να δώσουμε θέσεις εργασίας και να ανακόψουμε την ανεργία και την οικονομική καχεξία».
Ο Πέτρος Τατούλης όμως συνεχίζει να στέκεται «απέναντι» . Αυτή η υποψηφιότητα σας πληγώνει; «Ο Τατούλης θα κριθεί συνολικά για την πολιτική του παρουσία, αλλά και για το τι έχει να προτείνει για την Πελοπόννησο. Έτσι θα κριθούν εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι αυτών των εκλογών. Εγώ δεν θα σταθώ απέναντι. Δεν θα κάνω ... αγώνα πυγμαχίας. Δε με αφορούν οι συγκρούσεις σε ... χαμηλό βαρομετρικό! Έχω το δικό μου πρόγραμμα, τις δικές μου προτάσεις για ανάπτυξη και διέξοδο από την ύφεση. Έχω αυτοδιοικητική πείρα και γνώση. Μαζί με τους άλλους συμμαχητές του αυτοδιοικητικού χώρου, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, ορθώσαμε βήμα-βήμα, κομμάτι-κομμάτι την απαίτηση για ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δηλαδή ουσιαστικά, ως αυτοδιοικητικοί παράγοντες κυοφορήσαμε τη διοικητική μεταρρύθμιση, το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μπορώ να εγγυηθώ στους Πελοποννήσιους μία ομαλή μετάβαση στο νέο μοντέλο περιφερειακής οργάνωσης της χώρας. Είμαι έτοιμος να εξασφαλίσω την περιφερειακή ανάπτυξη για τον ευλογημένο τόπο του Μοριά, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με άξονα την ίδια την Περιφέρειά μας, επενδύοντας στη γη της, τους ανθρώπους της και τις δυνατότητές της. Ζητώ από τους Πελοποννήσιους την θετική ψήφο τους και τους δίνω το λόγο μου πως μπορούν να με εμπιστευτούν».