Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΟΥ


«Παραθυράκια» του νέου αντικαπνιστικού νόμου αναζητούν και βρίσκουν καταστηματάρχες και «θεριακλήδες».Οι … υπέρμαχοι του καπνίσματος , οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν τα τασάκια τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, έχουν ήδη εντοπίσει τα πρώτα κενά στα οποία θα …φυσάνε τον καπνό τους.

Επαγγελματικοί κλάδοι , όπως είναι το Συντονιστικό των ιδιοκτητών καφέ και εστιατορίων που καλεί σε …ανυπακοή απέναντι στον νόμο, έχουν απευθυνθεί σε έμπειρους νομικούς από τους οποίους έχουν ζητήσει να βρουν τα «νεκρά σημεία» του νόμου που θα τους επιτρέψει να επιτρέπουν το κάπνισμα στα μαγαζιά τους χωρίς να αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε κυρώσεις.
Καπνιστικές Λέσχες
Το πρώτο μάλιστα ορθάνοιχτο παραθυράκι του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα είναι το γεγονός ότι το επιτρέπει σε ιδιωτικούς χώρους, δηλαδή τα σπίτια των καπνιστών. Κάποιοι είδαν σε αυτό μια φοβερή ευκαιρία και μετέτρεψαν τα καταστήματα τους σε λέσχες . Ήδη μέχρι στιγμής έχουν λάβει πανελλαδικώς άδεια λειτουργίας 20 λέσχες καπνιστών ,ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, προσφέροντας «καταφύγιο» στους αμετανόητους καπνιστές. Η ιδέα προήλθε από το Εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο , όπου οι ιδιοκτήτες προκειμ! ένου να βρουν μια λύση σκέφτηκαν να δημιουργήσουν λέσχες καπνιστών. Πρακτικά ένα υφιστάμενο καφέ-μπαρ μπορεί να εμφανίζεται ότι παραχωρείται ή επινοικιάζεται σε ένα Σωματείο Καπνιστών, το οποίο θα το λειτουργεί ως ιδιωτικό χώρο του σπιτιού, αναφέρουν τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου τα μέλη της να διερευνήσουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν μέσω αυτού του... τρικ. Μία ακόμα σκέψη που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τους επιχειρηματίες είναι οι εξωτερικοί χώροι των μαγαζιών που έχουν στέγαστρα και πέργκολες. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος επιτρέπει το κάπνισμα μόνο σε χώρους όπου δύο από τις τέσσερις πλευρές είναι ανοιχτές. Για τον λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου , όπως είχε κάνει και με τον νόμο του Αβραμόπουλου με στόχο να μπλοκάρει η εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου .Μία τέτοια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκε να εφαρμόσει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Πάρης Κασιδόκωστας ο οποίος εκμεταλλευόμενος το κενό του νόμου περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να λανσάρει τον κινηματογράφο-λέσχη καπνιστών. Ο ίδιος έχει βρει ήδη την έκταση την οποία θα λειτουργήσει αυτή η λέσχη η οποία βρίσκεται στο Φάληρο.

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΛΟΓΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΚΑΠΝΟΥ, ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΩ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ - ΜΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.
http://www.press-time.com