Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αιγιαλεία ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος δίνει δική του δημοσκόπηση


Με αφορμή δημοσκόπηση της Εταιρείας DATA R.C για λογαριασμό του «ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ» και της Εφημερίδας «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», η οποία εν μέρει δημοσιοποιήθηκε, ο Δημοτικός Συνδυασμό «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» επισημάνει τις εξής παρατηρήσεις αλλά και περίεργες συμπτώσεις:
"α) Αποτελεί προφανώς πανελλαδικό φαινόμενο της τρέχουσας περιόδου, σε μία περιοχή και συγκεκριμένα στην Αιγιάλεια, οι αναποφάσιστοι να μετρούνται σήμερα στο 1%, όταν σε δήμους της χώρας, μέσα από επίσημες μετρήσεις, αυτοί κυμαίνονται παντού από 20% - 30%.
Δηλαδή μόνο οι Αιγιαλείς Έλληνες έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν!
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του!
β) Η εν λόγω δημοσκόπηση ζητήθηκε από τα Μ.Μ.Ε να διενεργηθεί από την ίδια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται – κατά παραγγελία – ένας και μόνο ένας υποψήφιος δήμαρχος. Ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος!
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του!
γ) Τα Μ.Μ.Ε που παρήγγειλαν την εν λόγω δημοσκόπηση διάκεινται φιλικά προς τον κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο (οι μεν συντόνισαν την προεκλογική του συγκέντρωση, οι δε δημόσια προπαγανδίζουν υπέρ του), ενώ συμπεριφέρονται απαξιωτικά προς τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, μη φιλοξενώντας ποτέ τον ίδιο ή τις απόψεις του, κάτι που επιβεβαιώνουν οι ακροατές και οι αναγνώστες τους.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του!
δ) Πριν από μερικά χρόνια η εν λόγω εταιρεία δημοσκοπήσεων έβγαζε σε μετρήσεις της δήμαρχο στο Αίγιο, υποψήφιο που δεν άγγιξε εν τέλει ούτε το 10%!
Ας βγάλει ο καθένας επίσης τα συμπεράσματα του!
Επιπλέον η παράταξή μας, δίνει στη δημοσιότητα δημοσκόπηση την οποία παρήγγειλε από την Εταιρεία «ΑΠΟΨΙΣ – S.M.R» (με έδρα την Αθήνα, μέλλος της ESOMAR, του WAPOR και τον AAPOR που ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φορέων και επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου και Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης).
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2010 σε δημότες του νέου Δήμου Αιγιάλειας, σε δείγμα 800 ατόμων (άνδρες και γυναίκες 18 ετών και άνω) με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Σύμφωνα με αυτή, στην πρόθεση ψήφου δημοτικών εκλογών, αναλυτικά προκύπτει:
Καλογερόπουλος Δημήτρης 25,3%
Τριανταφυλλόπουλος Δημήτρης 17,5%
Θεοδωρακόπουλος Στάθης 13,2%
Παπακωνσταντινόπουλος Τάκης 5,4%
Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης 2,1%
Λευκό/Άκυρο/Αποχή 7,6%
Αναποφάσιστοι 28,9%