Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ο Σιώκος από την Κόρινθο στο Αίγιο

Φιλική ήττα του Παναιγιάλειου με 1 - 3 από τον Αστέρα Τρίπολης


Η μία μεταγραφική έκπληξη διαδέχεται την άλλη από τους ανθρώπους του Παναιγιάλειου, που πρόσθεσαν έναν ακόμα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας, τον Ηλία Σιώκο.
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε το Σάββατο ελεύθερος από την Κόρινθο και χθες ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση των «μελανόλευκων» για συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σιώκος ήταν ο «δήμιος» της Παναχαϊκής στο περσινό πρωτάθλημα, όταν με τη φανέλα της «Μπάρτσα» είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο διπλό μέσα στην Πάτρα.
Μάλιστα η απόκτησή του ανακοινώθηκε επίσημα μαζί με τις μεταγραφές των Νίκου Ιορδανίδη και Αντώνη Λιόση. Είναι δύο επιθετικοί με τεράστια πείρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η παρουσία των οποίων κάνει την επιθετική γραμμή των «μελανόλευκων» πανίσχυρη, καθώς ήδη στο ρόστερ υπάρχουν ο Εσθονός Βίκμαε και ο Βαγγέλης Γκάτσης. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιορδανίδη οι άνθρωποι του Παναιγιάλειου τον κυνηγούσαν περίπου έναν μήνα, αλλά ο Σερραίος επιθετικός είχε θέσει ως προτεραιότητα να μείνει σε ομάδα εντός Λεκανοπεδίου της Αττικής. Ωστόσο, δεν βρήκε πρόταση που να τον κάλυπτε και έτσι είπε το πολυπόθητο «ναι» στους ανθρώπους του Παναιγιάλειου. Αναφορικά με τον Λιόση, αν και υπήρξε μια διαφορά στο οικονομικό στην πρώτη επαφή, χθες βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των δύο πλευρών.
Μια ακόμη σημαντική ευκαιρία να "τεστάρει" τους παίκτες του είχε ο Δημήτρης Σπανός στη δεύτερη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, πράξη των φιλικών με τον Αστέρα Τρίπολης.
Οι "μελανόλευκοι" έχοντας καλά αλλά και "νεκρά" διαστήματα στο παιχνίδι τους, γνώρισαν την ήττα με 3-1 από τον Αστέρα στο γήπεδο των Καμαρών παρουσία 700 φιλάθλων και πλέον ετοιμάζονται να περάσουν στο στάδιο του "μονταρίσματος" με την αποστολή να αναχωρεί μετά την ολοκλήρωση του φιλικού για τα Καλάβρυτα όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και τις 13 Αυγούστου.

Με τέρμα απο τα αποδυτήρια (1'), οι Αιγιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Παπουτσής με μια κάθετη μεταβίβαση τροφοδότησε τον Μπουλούμπαση, που νίκησε τον Ντεγκρά γράφοντας το 1-0 για τον Παναιγιάλειο.

Στο 20' ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα απο την ισοφάριση απο σουτ του Ιβάνοφ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 24' ο Αράς έφερε το παιχνίδι στα ίσια και λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος Ροζέριο, μεταμορφώθηκε σε "εκτελεστή" γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου. Τον επίλογο έγραψε στο 72΄ ο νεαρός Μπακασέτας που εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μαλλιάκα δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 3-1.

Συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δ.Σπανός): Ανδρούτσος (46_ Μούζος), Παπουτσής (46_ Σανδραβέλης), Κοροβέσης (46_ Σιώκος), Λίτσος (82_Ραμπαβίλας), Τσώνης (46_ Μαλλιάκας), Πελέκης (46_ Βασιλαντωνόπουλος), Τρούλης (46_ Αργυρός), Σκαρτσίλας (46_ Στάικος), Κοζανίδης (46_ Γκιγκάνι), Διαμαντόπουλος (46_ Βίκμαε), Μπουλούμπασης (46_ Γκάτσης).
Αστέρας Τρίπολης (Β.Βλάχος): Ντεγκρά, Ρουμπίλ, Ουριμπάρι, Λαμπρόπουλος (77_Σεντεμέντες), Ορόσκο, Λαδάκης, Κεέρ (53_Μπακατσέας), Τσαμπούρης (61_Γιαννούλης), Ιβάνοφ (43_λ.τ._Φορτούνης), Αράς (80_Τζουμάκας), Ροτζέριο.

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρουσία του Γιάννη Καϋμενάκη από το γήπεδο των καμαρών. Ο ενδιαφερόμενος για την Παναχαϊκή πρόεδρος του Αστέρα ήταν εκεί και όπως είναι λογικό τράβηξε τα βλέμματα όλων…
* Ξαφνικό διαζύγιο ανάμεσα σε Παναιγιάλειο και τον γκολκίπερ, Κλεάνθη Παπαδόπουλο, που οι φήμες λένε πως ταξιδεύει για… Κερατέα (!)
* Χωρίς 6 παίκτες αγωνίστηκε ο Παναιγιάλειος. Ρέλλας, Γκοτσούλιας και Χρόνης ήταν τραυματίες, οι Ιορδανίδης-Λιόσης ανέτοιμοι και ο Γεωργίου που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση…