Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κάθε βράδυ στις 10 στο Δερβένι


Με επιτυχία συνεχίζει τις βραδινές προβολές του , κάθε βράδυ στις 10 , ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ¨Το Διάλειμμα¨ , στο Δερβένι. Ήδη διανύουμε την 5η εβδομάδα με προβολή ταινιών από τον Ξένο και Ελληνικό κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα της 5ης εβδομάδας, 2/8 – 8/8/2010:

Δευτέρα 2 – Τρίτη 3/8
“Το νησί των καταραμένων”
(Δραματική)

Σκηνοθεσία : Μάρτιν Σκορτσέζε
Πρωταγωνιστούν : Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ρουφάλο, ΜπενΚίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Ουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ,Τζάκι Ερλ Χάλεϊ

Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη.

Τετάρτη 4 – Πέμπτη 5/8

“Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”
(Περιπέτεια φαντασίας)

Σκηνοθεσία : Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν : Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.

Η 19χρονη πια Αλίκη ακολουθεί τον Άσπρο Λαγό και επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων για πρώτη φορά μετά τα παιδικά της χρόνια, για να ξανασυναντήσει τους παιδικούς της φίλους: τον Λευκό Κούνελο, την Γάτα του Τσέσαϊρ, τους Τουιντλντί και Τουιντλντούμ, τον Τυφλοπόντικα, τον Μεταξοσκώληκα και φυσικά τον Καπελά. Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Τρελο-Καπελά και η Μία Γουασικόβσκα την Αλίκη. Πότε μικραίνοντας και πότε μεγαλώνοντας, η Αλίκη θα ξεκινήσει ένα φανταστικό ταξίδι για να βρει το πραγματικό της πεπρωμένο και να βάλει τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας.


Παρασκευή 6– Σάββατο 7/8

“HURT LOCKER”
(Πολεμικό δράμα)Βραβευμένη με 6 Όσκαρ

Σκηνοθεσία : Κάθριν Μπίγκελοου
Πρωταγωνιστούν : Τζέρεμι Ρένερ,Ρέιφ Φάινς,Γκάι Πιρς, Ντέιβιντ Μορς

Η Βαγδάτη έχει γίνει μια πόλη -παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν την ζωή τους. Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά γίνεται έκρηξη από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με θανατηφόρες επιπτώσεις. Η Β- Company είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκπαιδευτεί να αφοπλίζει αυτές τις θανατηφόρες βόμβες. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί την ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. .

Κυριακή 8 – Δευτέρα 9/8
“Η Νήσος”
(Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν : Ελένη Καστάνη, Τάνια Τρύπη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς

Η ιστορία του φιλμ εστιάζεται σε μια κλειστή κοινωνία ενός νησιού όπου όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τον αιφνίδιο θάνατο του άρχοντα του τόπου τους. Ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ήταν ο άρχοντας του τόπου, ο οποίος φεύγοντας από τη ζωή, αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, η οποία μοιράζεται στις τέσσερις εξουσίες του χωριού (καθώς ήταν άκληρος), τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του χωριού και τον ιερέα της εκκλησίας. Ο όρος όμως της διαθήκης, αναφέρει πως για να πάρουν όλοι τα λεφτά στα χέρια τους, οι «κληρονόμοι» του, θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές, μία για τον καθένα, το περιεχόμενο των οποίων γνωρίζει μόνο ο αποθανών.