Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Κοιτάζωντας αστέρια κάθε βράδυ στις 10 στο Δερβένι



Με τις προβολές ταινιών της 6ης εβδομάδας κινηματογράφου συνεχίζει την λειτουργία του ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ¨Το Διάλειμμα¨ στο Δερβένι . Οι προβολές γίνονται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου κάθε βράδυ στις 10:00


Το πρόγραμμα της 6ης εβδομάδας, 9/8 – 15/8/2010:

Η ΝΗΣΟΣ (VIDEO)



Δευτέρα 9/8
“Η Νήσος”
(Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν : Ελένη Καστάνη, Τάνια Τρύπη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς


Η ιστορία του φιλμ εστιάζεται σε μια κλειστή κοινωνία ενός νησιού όπου όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τον αιφνίδιο θάνατο του άρχοντα του τόπου τους. Ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ήταν ο άρχοντας του τόπου, ο οποίος φεύγοντας από τη ζωή, αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, η οποία μοιράζεται στις τέσσερις εξουσίες του χωριού (καθώς ήταν άκληρος), τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του χωριού και τον ιερέα της εκκλησίας. Ο όρος όμως της διαθήκης, αναφέρει πως για να πάρουν όλοι τα λεφτά στα χέρια τους, οι «κληρονόμοι» του, θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές, μία για τον καθένα, το περιεχόμενο των οποίων γνωρίζει μόνο ο αποθανών.

Τρίτη 10 – Τετάρτη 11/8

“SEX and the CITY 2”
(Κομεντί)

Σκηνοθεσία : Μάικλ Πάτρικ Κινγκ
Πρωταγωνιστούν : Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις, Κρις Νοθ

Η Κάρι, η Σαμάνθα, η Σαρλότ και η Μιράντα επιστρέφουν, δύο χρόνια μετά τα όσα παρακολουθήσαμε στην πρώτη ταινία. Η Κάρι έχει πλέον μπει για τα καλά στα βάσανα του έγγαμου βίου με τον Μπιγκ, η Σαρλότ παλεύει να αντεπεξέλθει στις οικογενειακές ανάγκες και δη στο μητρικό ρόλο, η Μιράντα χαραμίζεται επαγγελματικά ανεχόμενη την υποτιμητική συμπεριφορά του προϊσταμένου της και η Σαμάνθα, βιώνοντας εντονότερα από τις υπόλοιπες την κρίση μέσης ηλικίας, ακολουθεί εντατική θεραπεία αναζωογόνησης δίνοντας αδυσώπητη μάχη με την εμμηνόπαυση.
Με σκηνοθέτη-σεναριογράφο και πάλι τον Μάικλ Πάτρικ Κινγκ.

Πέμπτη 12 – Παρασκευή 13/8

“Έκλειψη” (Αισθηματικό θρίλερ, φαντασίας)
Σκηνοθεσία : Ντέιβιντ Σλέιντ
Πρωταγωνιστούν : Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ


Στο “Eclipse”, η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιάτλ και ενώ μια μοχθηρή βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση. Στο μεταξύ, αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακες και λυκάνθρωπους.


Σάββατο 14 – Κυριακή 15/8

“Ψηλά στον ουρανό” (Παιδική, Κινούμενα σχέδια)

Σκηνοθεσία : Πιτ Ντέκτερ, Μπομπ Πέτερσον

Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής μπαλονιών, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του: δένει στο σπίτι του χιλιάδες μπαλόνια και πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής.
Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος…
Μαζί του βρίσκεται ο μεγαλύτερος «εφιάλτης», ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης που ακούει στο όνομα Ράσελ και που θέλει επίσης να εξερευνήσει το άγνωστο.
Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τους πιο εξωτικούς και παράξενους χαρακτήρες, σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλιο, δράση αλλά και συναίσθημα.