Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ


"Μέχρι στιγμής η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις αιρετές περιφέρειες εξετάζει εναλλακτικά κυρίως δύο ειδών υποψηφιότητες: στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (υπουργούς, βουλευτές κ.τ.λ.) ή αναγνωρισμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως πετυχημένους νομάρχες" αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, το οποίο παρουσιάζει τις σκέψεις της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις Περιφέρειες ανά τη Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ότι αφορά τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου οι πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν ότι:
Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, αν δεν κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πατρέων. Συζητείται επίσης το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Απόστολου Κατσιφάρα.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πιέζεται για να αποδεχτεί ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μπένος, παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Ζωντανό» παραμένει το σενάριο που θέλει να τίθεται επικεφαλής του «πράσινου» περιφερειακού ψηφοδελτίου ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος χθες προανήγγειλε από την Καλαμάτα την υποψηφιότητά του , υποψηφιότητα που στηρίζει και το ΛΑΟΣ.
Στο μεταξύ σαφές προβάδισμα του Πέτρου Τατούλη έναντι όλων των ενδεχόμενων αντιπάλων του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώνει δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων που συνεργάζεται με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, η συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου από ιδιώτη και όχι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αποτυπώνει πρόθεση ψήφου, ωστόσο είναι εμφανές ότι ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης ξεκινάει από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τους πιθανούς αντιπάλους του.

Πόσο μάλλον που ο βασικός αντίπαλος του σύμφωνα με την συγκσεκριμένη δημοσκόπηση Σταύρος Μπένος όχι μόνο έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος αλλά σε προ ημερών εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου από κοινού με τον πρώην υπουργό στη Μεγαλόπολη δήλωσε ευθαρσώς ότι ο Πέτρος Τατούλης αποτελεί την καλύτερη λύση για την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του κ. Τατούλης βρίσκεται στο 20%, ακριβώς ίδιο ποσοστό με τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τάχθηκε υπέρ του.

Ακολουθεί ο Γιάννης Μανώλης με 17%, ο Πάνος Μπεγλίτης με 13%, Ροβέρτος Σπυρόπουλος με 10% και τελευταίος ο Δημήτρης Δράκος με 9%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας ο μόνος που φαίνεται να δυσκολεύει πραγματικά τον ανεξάρτητο υποψήφιο είναι ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, ενώ αντίθετα ο κ. Τατούλης με ή χωρίς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει με άνεση τον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, ο οποίος προαλείφεται ως ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.