Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

1.500.000 ευρώ για τουριστική προβολή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα
όπου συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης και Ιονίων Νήσων Κώστας Γεωργαλίδης αποφασίστηκε η συντονισμένη δράση για την από κοινού τουριστική και πολιτιστική προβολή των τριών Περιφερειών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής, προβλέπεται μεταξύ άλλων η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων που θα παρέχουν πληροφορίες, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή μέσω της προβολής τους από multimedia καθώς και η προβολή τοπικών προϊόντων και βιοτεχνιών.
Το κόστος υλοποίησης και για τις τρεις περιφέρειες, ανέρχεται στα 1.500.000 € και αφορά σε τρεις κύριους άξονες: Ο δρόμος του πολιτισμού (Μνημεία, Μουσεία, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις κ.α.), ο δρόμος της θάλασσας (Λιμάνια, Αγκυροβόλια, Τόποι Φυσικού Κάλους κ.α.) και ο δρόμος του κρασιού (κοινό προϊόν και για τις τρεις Περιφέρειες).
Επιπλέον πέραν του κοινού προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν και ξεχωριστά ενισχυτικά προγράμματα τουριστικής και πολιτιστικής προβολή,.