Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κάθε βράδυ στις 10 στο Δερβένι


Συνεχίζει και φέτος τις προβολές του ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ¨Το Διάλειμμα¨ στο Δερβένι , με επιτυχημένες ταινίες από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο.
Ήδη μπαίνουμε στη 3η εβδομάδα κινηματογράφου και οι ταινίες που θα προβληθούν την εβδομάδα αυτή (από την Δευτέρα 19 Ιουλίου έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου) είναι οι εξής :

Δευτέρα 19/7 “Να με θυμάσαι” (Αισθηματικό δράμα)
Σκηνοθεσία : Άλεν Κούλτερ
Πρωταγωνιστούν : Ρόμπερτ , Πάτινσον, Έμιλι ντε Ράβιν, Πιρς Μπρόσναν, Λένα Όλιν, Κρις Κούπερ
Ο Tyler Hawkins, ένας νεαρός Νεοϋορκέζος, έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ειδικά μετά την αυτοκτονία του αδελφού του που διέλυσε την οικογένειά. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι περνάει, μέχρι που γνωρίζει την Ally Craig. Εκείνη είδε τη μητέρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της, ενώ ο αστυνομικός πατέρας της δεν πρόλαβε να τη σώσει. Οι δύο νέοι δεν θα αργήσουν να ερωτευτούν, όμως οι οικογενειακές τους πληγές συνεχίζουν να τους πονάνε.
Εξαίρετο νεανικό αισθηματικό δράμα, σπουδή πάνω στις σχέσεις των ανθρώπων που σημαδεύτηκαν από τραύματα της εφηβείας.

Τρίτη 20 – Τετάρτη 21/7 “Ζητείται γαμπρός” (Κωμωδία)
Σκηνοθεσία : Άναντ Τάκερ
Πρωταγωνιστούν : Έιμι Άνταμς, Μάθιου Γκουντ, Άνταμ Σκοτ, Τζον Λίθγκοου, Νόελ Ο' Ντόνοβαν, Τόνι Ρορ, Πατ Λάφαν
Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, χωρίς να έρχεται ποτέ η πολυπόθητη πρόταση γάμου, η Anna Brady αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ποντάρει στην αρχαία Ιρλανδική παράδοση που 'επιτρέπει' στις γυναίκες να κάνουν εκείνες την πρόταση γάμους στους άνδρες μόνο την 29η Φεβρουαρίου, στα δίσεκτα έτη. Γι' αυτό συνοδεύει τον καρδιολόγο φίλο της Jeremy από τη Βοστόνη, στο Δουβλίνο και να 'ναι εκείνη που θα ζητήσει το χέρι του. Όμως η Άννα ταλαιπωρημένη από αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες και κακές καιρικές συνθήκες, αναγκάζεται να μείνει στην άλλη πλευρά της Ιρλανδίας. Και πλέον θα πρέπει να κάνει 'αγώνα δρόμου' για να φτάσει έγκαιρα στον προορισμό τους. Στο ταξίδι της από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, θα ζητήσει τη βοήθεια του δύστροπου σεφ Declan με απρόσμενα αποτελέσματα. Μια διαφορετική ρομαντική κομεντί, που βασίζεται σε ένα Ιρλανδικό έθιμο του 5ου αιώνα με την (δις) υποψήφια για Oscar Amy Adams και τον Βρετανό Matthew Goode.

Πέμπτη 22- Παρασκευή 23/7 “Είναι όλοι τους καλά” (Κοινωνική)
Σκηνοθεσία : Κερκ Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν : Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντριού Μπάριμορ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Σαμ Ρόκγουελ
O Φρανκ Γκουντ δουλεύει όλη του τη ζωή σε ένα εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα τέσσερα παιδιά του και αισθάνεται την ανάγκη να επανασυνδεθεί μαζί τους. Μετά από μια αποτυχημένη πρόσκληση σε οικογενειακό μπάρμπεκιου, όπου δεν εμφανίζεται κανείς, ο Φρανκ φτιάχνει τις βαλίτσες του και αποφασίζει να επισκεφτεί ο ίδιος τα παιδιά του. Μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει ότι η ζωή τους είναι λιγότερη ρόδινη από όσο την περιέγραφαν.

Σάββατο 24-Κυριακή 25/7 “Ακαδημία Πλάτωνος” (Κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος
Πρωταγωνιστούν : Αντώνης Καφετζόπουλος, Αναστάς Κοτζίνε, Τιτίκα Σαρινγκούλη, Γιώργος Σουξές, Κωνσταντίνος Κορωναίος
O Σταύρος, ένας σαραντάρης άνδρας, είναι ένας ξενοφοβικός ψιλικατζής στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο οποίος περνά όλη του την ημέρα καθισμένος έξω από το μαγαζί μαζί με τους φίλους του, σχολιάζοντας οποιονδήποτε περνά από μπροστά τους. Γνωρίζοντας ελάχιστα για το πραγματικό παρελθόν του μία μέρα θα ανακαλύψει πως όχι μόνο έχει αδελφό, αλλά πως ο αδελφός του είναι Αλβανός. Οι φίλοι του ξαφνικά αρχίζουν να τον κοιτούν με μισό μάτι και ο ίδιος ο Σταύρος μοιάζει να μην είναι σίγουρος για τίποτα στη ζωή του.
Βραβείο αντρικής ερμηνείας (Αντώνης Καφετζόπουλος), βραβείο οικουμενικής επιτροπής και βραβείο επιτροπής Νέων στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Ώρα έναρξης προβολής: 10:00 μ.μ.