Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Το Μεξικό «ταπείνωσε» 2 -0 την Γαλλία που βλέπει τον αποκλεισμό!

Το Μεξικό με σπουδαία εμφάνιση «ταπείνωσε» με 2-0 την τραγική, Γαλλία! H oμάδα του Αγκίρε έφτασε δίκαια στην επικράτηση τους εις βάρος των «τρικολόρ» χάρη στα γκολ των Χαβιέρ Ερνάντες και Κουατεμόκ Μπλάνκο στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική
Μεξικό και Ουρουγουάη, οι οποίες έχουν από 4 βαθμούς, με μία ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς θα πάρουν αμφότερες την πρόκριση. Από την άλλη η Γαλλία με τον Σισέ να μένει κι σ’ αυτό το παιχνίδι θεατής στο πάγκο, κινδυνεύει άμεσα να μην περάσει στους «16» όπως και το 2002, καθώς ακόμα κι αν κερδίσει τη Νότια Αφρική Η Γαλλία είχε μόλις μια ευκαιρία στο ματς, με τον Μαλουντά στο 54', αλλά ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν έβαλε και πάλι τον μοναδικό κλασικό στράικερ που έχει, τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά ούτε και τον Τιερί Ανρί. Χαρακτηριστικό για τους Μεξικανούς είναι πως τα πάντα έκαναν οι τρεις παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ο Χαβιέρ Ερνάντες ο Κουατεμόκ Μπλάνκο και ο Πάμπλο Μπαρέρα. Η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε "χρυσή", καθώς ο Ερνάντες στο 64' άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς, αφού τον είχε προσπεράσει, ενώ ο Ράφα Μάρκες του είχε βγάλει την εξαιρετική ασίστ, σπάζοντας το τεχνητό οφ-σάιντ. Στο 78' ο Μπαρέρα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, ανατράπηκε από τον Ερίκ Αμπιντάλ στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουατεμόκ Μπλάνκο και διπλασίασε τα τέρματα των Μεξικανών στέλνοντας με έψογο πλασέ την μπάλα στην χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ουγκό Λορίς.
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Μαλουντά, Γκοβού (69' Βαλμπουενά), Ριμπερί, Ανελκά (46' Ζινιάκ).
ΜΕΞΙΚΟ: Όσκαρ Πέρες, Μορένο, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Ράφα Μάρκες, Τοράδο, Χουάρες (55' Χαβιέρ Ερνάντες), Ντος Σάντος, Βέλα (31' Μπαρέρα), Γκιγέρμο Φράνκο (62' Κουατεμόκ Μπλάνκο).