Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Με τριάρα... για «16» η Ουρουγουάη



Με δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν, το ένα με τύχη και το άλλο με πέναλτι και ένα του Άλβαρο Περέιρα, η Ουρουγουάη νίκησε άξια με 3-0 την Νότιο Αφρική στο 1ο ματς της 2ης αγωνιστικής και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε
ημίχρονο και έγινε ο πρώτος παίκτης του Μουντιάλ που φτάνει στα δύο στην διοργάνωση και που πετυχαίνει σε ένα ματς. Το πρώτο στο 24' με μακρινό σουτ που κόντραρε στην πλάτη του Μοκοένα, ενώ στο δεύτερο στο 80' με πέναλτι που κέρδισε ο Λουΐς Σουάρες από τον Ιτουμέλεγκ Κούνε, ο οποίος αποβλήθηκε και μαζί με τον Καγκίσο Τικγκακόι (συμπλήρωσε κίτρινες) χάνουν το ματς με την Γαλλία. To τελικό 0-3 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ( 95’) ο Άλβαρο Περέιρα από την ασίστ του Λουΐς Σουάρες, ο οποίος γενικότερα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.
Ν.ΑΦΡΙΚΗ: Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Μοντίσε, Λετσολονιάνε (57' Moρίρι), Ντικγκακόι, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ (79' Τζόζεφς), Μφέλα.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουσίλε (71' Άλβαρο Φερνάντες), Ντιέγκο Πέρες (90' Ντιέγκο Πέρες), Αρέβαλο Ρίος, Καβάνι (89' Σεμπαστιάν Φερνάντες), Λουΐς Σουάρες, Φορλάν.

«Βόμβα» των Ελβετών, 1-0 τους Ισπανούς!
Η Ισπανία εμφάνισε το γνωστό της... μουντιαλικό κόμπλεξ, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ελβετία, στο πρώτο της παιχνίδι για τον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γκολ για τους νικητές πέτυχε ο Ζέλσον Φερνάντες στο 52ο λεπτό, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο 74', αλλά η εξαιρετική ενέργεια του Ντερντιγιόκ κατέληξε στο δοκάρι του Κασίγιας. Νωρίτερα (70') είχε δοκάρι και η "φούρια ρόχα" σε φοβερό σουτ του Τσάβι Αλόνσο. Πλέον η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με τη Χιλή, ενώ η πρόκριση για τους Ίβηρες έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.
Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς (62' Νάβας), Τσάβι, Αλόνσο, Ινιέστα (77' Πέδρο), Σίλβα (62' Τόρες), Βίγια
Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Σεντέρος (36' Φον Μπέργκεν), Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Χούγκελ, Φερνάντες, Ινλέρ, Μπαρνέτα (90' Έγκιμαν), Ντερντιγιόκ (79' Γιακίν), Νκουφό



Δίκαιη νίκη για Χιλή

Χάρη στο γκολ του Μποσεχούρ από το 34' μετά από ωραία ασίστ του Ίσλα, η Χιλή επικράτησε δίκαια 1-0 της "πρωτάρας" Ονδούρας στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο και πανηγυρίσε την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μακριά από τη Λατινική Αμερική. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της σε όλο σχεδόν το 90άλεπτο (20-7 τα σουτ) και θα μπορούσε να είχε κερδίσει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ αν οι παίκτες της ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελικη προσπάθεια ή δεν έβρισκε απέναντί της τον εξαιρετικό γκολκίπερ Βαγιαδάρες.
Ονδούρα (Αλέξις Μεντόζα): Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Νούνιες (78' Μαρτίνες), Παλάσιος, Παβόν (60' Γουέλκαμ), Εσπινόσα, Άλβαρες, Γκεβάρα (66' Τόμας), Ισαγκίρε, Μεντόσα
Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ (81' Κοντρέρας) Βαλδίβια (87΄' Γκονσάλες), Φερνάντες, Μποσεχούρ, Μεντέλ, Μίγιαρ (52' Χάρα)